Met dit project willen we jongeren met een handicap helpen die in de dorpen van lori wonen, die fysieke of niet-mentale problemen hebben, niet hard kunnen werken, maar zich wel kunnen bezighouden met de bijenteelt en zo een stabiel inkomen kunnen verdienen.

Bijenteelt wordt een groeiende tak van de landbouw in Armenië. Voor de bijenteelt is het echter het belangrijkste om kennis op dit gebied te hebben. De bij houdt zich bezig met zeer delicate activiteiten, waardoor het veel inkomsten oplevert. En om goed met hem te communiceren, is het erg belangrijk om elk detail te kennen.

We willen dit project uitvoeren met Tigran Sedrakyan, een bekwame imker die in Yerevan woont en een 1-jarig leerprogramma voor professionele bijenteelt heeft ontwikkeld. Daarnaast zullen we de jongeren ondersteunen bij het runnen van zaken, promotieactiviteiten, zodat ze hun product gemakkelijk kunnen gaan verkopen.

We zijn van plan om de begunstigden naast de 1-jarige training te voorzien van 2 bijenkorven inclusief bijenfamilie, essentiële gereedschappen, kleding, plus noodzakelijke medicijnen voor het eerste jaar.

De foto toont de 21-jarige Nver, die in de Hobardzi-gemeenschap in de regio Lori woont. Hij heeft cp-ziekte, die beenproblemen veroorzaakt en hij loopt met een rollator. Hij woont bij zijn moeder die geen werk heeft. Nver probeert zijn moeder te helpen om in de tuin groenten voor het gezin te verbouwen, maar het is erg moeilijk voor hem om dit werk te doen. Hij droomt ervan om bijen te hebben, hij zal de bijenkorven in de tuin van het huis plaatsen, waar het voor hem veilig is om te lopen.

Voor € 769,– geeft u twee jongeren zoals Nver de kans om met bijenteelt zelf inkomsten te genereren voor hun gezin, zich te verbeteren en zich te ontwikkelen.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welke jongeren dankzij u een training en eigen bijenkasten hebben gekregen.