In Jerevan in de wijk Huysi Avan (vertaling “wijk van hoop”) wonen voorheen dakloze, hulpbehoevende en arme gezinnen. Naast de gebouwde huizen is er hier met de hulp van Mensenkinderen een naaifabriek, een landbouw studie kas, tandartspraktijk en een ontwikkelingscentrum gebouwd. Zowel de inwoners van de wijk als hulpbehoevende gezinnen uit de hoofdstad Jerevan en nabije regio’s maken gebruik van dit centra en de cursussen.

De brood en banketbakcursus in Huysi Avan is een ontwikkelingsproject en een geweldige gelegenheid voor zowel meisjes en vrouwen als jongens en mannen uit hulpbehoevende gezinnen om een beroep te verwerven en om vervolgens een baan te vinden en een eigen inkomen te hebben. De keuze van het project is natuurlijk niet toevallig. Er is veel vraag naar brood- en banketbakkers in Armenië, omdat brood een belangrijk onderdeel is van de Armeense keuken en er veel vraag naar is.

Voor de brood en banketbakcursus zijn er twee grote ruimtes voorzien: een voor de theoretische lessen en de ander voor de praktische lessen. De deelnemers van de cursus zullen 9 maanden (2 keer per week) theorie leren en daarna zullen ze deze kennis in de praktijk gebruiken.

Elke cursist krijgt na afloop een certificaat en kan een baan vinden in brood- en banketbakkerijen en in cafés of eetplekken. En als belangrijkste, ze kunnen hun eigen kleine of grote onderneming beginnen door thuis brood of gebak te bakken en ze te verkopen of door een eigen bakkerij te stichten.

Voor € 1.636,– geeft u iemand uit een hulpbehoevend gezin een beroepsopleiding en de kans om uit de armoede te ontsnappen.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien wie u geholpen hebt.