Mensenkinderen werkt in Albanië samen met de christelijke organisatie Sh.K.B.Sh. Zij verzorgen pastorale hulp en activiteiten in gevangenissen, en daarnaast worden veel gezinnen van gevangen geholpen met praktische hulp.

Pastor Ylli Doce bezoekt wekelijks met een of meer vrijwilligers uit een kerk in Lezhe, de gevangenis in Shenkoll. Hier verblijven ruim 630 mannelijke gevangenen. 200 zitten in pre-detentie. 430 hebben een psychiatrische diagnose.

Er wordt alleen medicatie gegeven en niet gewerkt aan rehabilitatie. 40 patiënten kunnen elke dag een half uurtje naar buiten. De cellen zijn overvol, de bedden verroest, de matrassen soms helemaal in stukken gescheurd. Veel mannen hebben niet genoeg en zeker geen schone kleding. Wasmachines zijn kapot en er moet betaald worden voor het wassen. Vanuit de overheid is er geen budget.

Het is de bedoeling dat er een compleet nieuwe gevangenis komt maar dit laat al jaren op zich wachten. Ondertussen is de situatie in Shënkoll zeer aan het verslechteren.

We willen ook deze mensen een menswaardiger omgeving bieden door het aanleggen van een overkapping op de binnenplaats en het verstrekken van nieuwe matrassen, bedden en beddengoed.

Sh.K.B.Sh heeft een zeer goede relatie opgebouwd met de directie van deze gevangenis en de goedkeuring gekregen om deze verbouwing te gaan realiseren.

Voor € 28.175,– maakt u de aanschaf van alle benodigde bouwmaterialen mogelijk. Een klusteam vanuit Nederland zal de verbouwing gaan uitvoeren.