Meneer Loris Magtaghyan woont in de stad Vanadzor in de Lori regio. Vanadzor is de derde stad van Armenië. Het is de hoofdstad van de noordelijke provincie Lori en heeft een inwoneraantal van ongeveer 94.000 mensen. Vanadzor staat bekend als één van de mooiste steden van Armenië. De stad wordt gedomineerd door een grote chemische fabriek. Er zijn echter ook veel eenzame ouderen te vinden die een beroep doen op Mensenkinderen.

Meneer Loris Telemak Magtaghyan is 66 jaar en hij is getrouwd met mevrouw Anna Melqonyan. Zij is 66 jaar. Ze wonen op de tweede verdieping van een gebouw met vijf verdiepingen. Het appartement heeft één kamer, waar ze slapen, eten, zitten en hun leven leven. Ze zijn al 30 jaar getrouwd, maar hebben geen kinderen gekregen, Meneer Loris en mevrouw Anna zijn opgeleide mensen, ze hebben een hogere opleiding genoten. Beide zijn ze afgestudeerd aan Yerevan Polytechnische Instituut. Mevrouw Anna was bouwkundig engineer en meneer Loris was lichttechnicus. Ze werken al tien jaar niet meer. Beide zijn ze derdegraads gehandicapt. De nier van mevrouw Anna is in 2000 verwijderd en ze heeft problemen met haar bloeddruk. Meneer Loris heeft twee keer een beroerte gehad en heeft twee operaties gehad: de eerste wegens een hernia en de tweede wegens verklevingen. Een derde operatie is nodig, maar er moet eerst nog onderzoek plaatsvinden. Hij kan niet werken. Toen meneer Loris een beroerte kreeg kon hij moeilijk spreken. Zijn vrouw deed oefeningen met hem om hem de letters beter te laten uitspreken.

Het maandelijkse inkomen van het echtpaar bestaat uit een ouderdomspensioen en een pensioen dat ze krijgen wegens hun handicap. Samen is dat 100,000 AMD / € 236,- per maand. 70% van het inkomen besteden ze aan medicijnen; medicijnen voor de bloeddruk en voor de nieren. Het echtpaar is erg optimistisch, blij, humoristisch, ze houden van elkaar, ze zijn belezen en ze danken God voor alles.

Meneer Loris Magtaghyan heeft de hulp van een ieder van ons nodig. Hij kan alle vormen van hulp gebruiken als voedsel, kleding, huishoudelijke middelen en medicijnen. Een wasmachine is ook nodig want de wasmachine die ze nu hebben is erg oud en werkt slecht. We hopen en geloven dat meneer Loris iemand naast zich krijgt in deze moeilijke fase in zijn leven.

We zijn van plan om meneer Loris Magtaghyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij voedingspakketten, krijgt hij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt hij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat hij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Hij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren. Ook voor zijn vrouw Anna Melqonyan zijn we op zoek naar een sponsor.