Mevrouw Albina Mirumyan woont in de hoofdstad Yerevan; één van de oudste steden in het westen van Armenië. Yerevan heeft gebouwen uit verschillende perioden en culturen. Ongeveer 60% van de bevolking van Armenië woont in Yerevan. Yerevan is prachtig met zijn gebouwen en bezienswaardigheden en is heel mooi in de ogen van buitenlandse toeristen. Er zijn ook veel arme ouderen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Het bezoek aan mevrouw Albina; 74 jaar was vanaf het begin indrukwekkend. Toen we het hek doorkwamen, was de tuin zo mooi opgeruimd, dat het leek op het werk van een jong persoon. Mevrouw Albina vertelde later dat ze elke dag schoonmaakt en niet allen de tuin. En inderdaad, in het huis was alles keurig en netjes opgeruimd; net alsof er niemand in het huis woonde. Ze vertelde dat haar moeder erg op netheid gesteld was en het is een manier van leven voor mevrouw Albina geworden.

De ouders van mevrouw Albina zijn afkomstig uit Azerbeidzjan. In 1971 zijn ze naar Armenië gegaan en hebben dit huis gekocht in de hoofdstad Yerevan. Het is een gebouw met één verdieping met een oppervlakte van 86m2. Er is een eetkamer, een slaapkamer en een keuken. De deuren en ramen zijn oud en de meubels zijn al 36 jaar oud. De badkamer is buiten en er zijn geen voorzieningen. Deze problemen zijn op het eerste gezicht niet zichtbaar omdat alles zo netjes en schoon is. In het gezin zijn vijf kinderen opgegroeid; 3 meisjes en 2 jongens. Allemaal hebben ze hoger onderwijs gevolgd, alleen mevrouw Albina heeft aan het Industrial Technical College in Yerevan gestudeerd. Ze heeft als engineer gewerkt bij “Gaz-Prom”gewerkt; 28 jaar lang. Jarenlang werkte ze bij het militaire commissariaat aan een speciale, geheime missie. Ze heeft 48 jaar werkervaring, ze is nooit getrouwd en ze heeft geen kinderen. Mevrouw Albina woont samen met haar zus Nora; 83 jaar. Mevrouw Nora is ook nooit getrouwd en heeft ook geen kinderen. De broers en jongere zus zijn getrouwd en hebben hun eigen gezinnen.

In de winter wordt het huis met een houtkachel verwarmt. Hiervoor gebruiken ze voornamelijk droge takken uit de tuin voor hun huis. In de tuin hebben ze een boomgaard van 200m2 met appelbomen, abrikozen en perenbomen. Mevrouw Albina is verdrietig dat ze de laatste jaren niet meer sterk genoeg is om de bomen te onderhouden en fruit te plukken. Ze hebben ook wat hout gekocht voor de kachel wat ze snel zullen gebruiken omdat het al koud is. Gezondheidsproblemen maken het ook nodig om te verwarmen en geen kou op te lopen.

In 2021 is er bij mevrouw Albina een kwaadaardige darmtumor vastgesteld. Ze heeft een operatie ondergaan en 6 maanden chemotherapie gehad. Eens per jaar moet ze van de dokter op controle waar veel geld voor nodig is. Het is moeilijk voor mevrouw Albina om te sparen. Ze is tweedegraads gehandicapt en ze ontvangt een maandelijks pensioen van 67,000 AMD / € 153,-. Ze heeft hartritme stoornis en scherpe pijn in haar wervelkolom. Ze gebruikt hiervoor medicijnen die door de dokter zijn voorgeschreven. Deze medicijnen koopt ze elke keer. De kinderen van de getrouwde zus van mevrouw Albina helpen haar soms en bezoeken haar af en toe. De broers wonen ver weg en hebben hun eigen gezinnen en problemen. Mevrouw Albina is niet verdrietig, ze begrijpt het, maar ze heeft steun nodig die helpen haar uitgaven te verlichten.

We zijn van plan om mevrouw Albina Mirumyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren. Ook voor haar zus, mevrouw Nora gaan we op zoek naar een sponsor.