Yerevan is de hoofdstad van de Armeense Republiek, en met meer dan een miljoen inwoners is het ook de grootste stad van het land. Yerevan ligt in het 300 km2 grote dal van de Ararat, en is één van de oudste steden ter wereld (het werd gebouwd in 782 voor Christus). De stad is nu het economische, politieke, culturele en wetenschappelijke hart van Armenië, maar ondanks dat alles zijn er ook veel arme gezinnen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

In Yerevan woont ook de familie Onanyan. Hayk; 44 jaar en Khatun; 39 jaar zijn geboren en opgegroeid in de stad Vanadzor. Ze hebben dezelfde school afgemaakt. In 2005 zijn ze getrouwd en samen hebben ze 5 dochters. Omdat Hayk geen werk in de stad Vanadzor kon vinden, verhuisden ze in 2005 naar Yerevan. Hier heeft hij werk gevonden in een supermarkt.

Natali met zus Arevik

Natali is het één na jongste kind. Zij is 6 jaar oud, actief en slim en een beweeglijk kind. Natali heeft ook een goede band met haar vader. Ze vindt het geweldig als papa met haar speelt. In haar vrije tijd vindt ze het ook leuk om te tekenen.

Het gezin Onanyan bestaat uit negen leden. In 2023 zijn ze naar een ander appartement verhuisd, dat ze weer huren. Het appartement heeft twee kamers: een keuken en een woonkamer. Ondanks de krappe en moeilijke omstandigheden, heerst er een warme sfeer thuis. De oma en opa zijn 69 jaar oud. Ze helpen de kinderen met huiswerk. Hayk, de vader van de kinderen, werkt in de supermarkt. Hij is verantwoordelijk voor de verpakkingsafdeling en ontvangt een maandelijks salaris van 180.000 AMD/ € 408,-. Khatun, de moeder van de kinderen, werkt momenteel niet en ze zorgt voor de kinderen. Milena; 16 jaar is de oudste zus en zit in het tweede studiejaar op het polytechnisch college. Ze leert met veel plezier Engels. Anahit; 14 jaar zit in de 9e klas en vindt tekenen leuk. Ze gaat naar het innovatieve centrum Tumo, waar ze programmering leert en computerspelletjes maakt. De opleiding is gratis. Arevik; 11 jaar zit in de 6e klas. Ze vindt tekenen leuk en ze vindt het ook leuk om haar moeder met koken te helpen. Natali is 6 jaar en zit in de eerste klas van de basisschool. Ze vindt tekenen leuk en ze maakt ook graag verschillende dieren en bloemen van klei. De jongste in het gezin is de  kleine Yana, ze is net 1 jaar geworden.

We willen Natali Onanyan graag opnemen in het kindsponsorprogramma nadat haar vorige sponsor is gestopt. U kunt ons daarbij helpen door de sponsorouder te worden van Natali Onanyan.