Mensenkinderen ondersteunt de Nederlandse Leanne samen met haar Moldaafse man Marin in het dorpje Baraboi in de regio Donduseni Moldavië.

Naast de bouw van de kerk hebben ze in het dorp veel korte hulpprojecten gedaan, zoals voedselpakketten, winterjassen en schoenen voor arme kinderen, schoolspullen. Er is elke week zondag school voor kinderen uit het dorp. Ook worden er vluchtelingen uit Oekraïne in het kerkgebouw opgevangen.

Mensen in Moldavie kunnen door de oorlog in Oekraine nog maar nauwelijks rondkomen. De prijzen zijn de pan uit gestegen. Maar voor gezinnen met een gehandicapt persoon in de familie, of een opa of oma die door ouderdom of ziekte op bed ligt, is de situatie nog veel zwaarder. Door de slechte gezondheidszorg in Moldavie, krijgen deze mensen maar weinig hulp van de overheid.

Met het kleine beetje geld dat ze van de overheid krijgen, worden luiers gekocht, maar meestal is dit lang niet genoeg voor de hele maand. We zien vaak trieste situaties waarbij luiers veel te lang worden gedragen, om geld te besparen. En als er helemaal geen geld is voor incontinentie materiaal, worden er dekens onder de zieke / oudere persoon gelegd, wat zorgt voor een ongezonde omgeving.

We zoeken hulp om luiers te kunnen kopen zodat mensen uit de lokale kerk de gezinnen kunnen gaan bezoeken en de luiers geven. Hierbij nemen ze Bijbels mee en evt. nog kleding / leesbrillen.

Voor € 1.138,– kunnen we 45 gezinnen met een gehandicapt persoon in de familie ongeveer 2 maanden voorzien van incontinentie materiaal (luiers).