In Armenië worden ziekenhuizen door de staat bekostigd. Het budget wat ze jaarlijks krijgen is echter nauwelijks genoeg om voldoende medicijnen en salarissen voor de artsen te garanderen. Er is nauwelijks geld beschikbaar voor voldoende gezond voedsel.

Voor het ziekenhuis in Yerevan waar vooral kinderen behandeld worden voor kanker is dit een groot probleem. Ouders van zieke kinderen kunnen zelf in een speciale keuken van het ziekenhuis maaltijden voor hun kind bereiden. Daarmee lijkt het probleem dan opgelost, maar dat is niet zo.

Hayk komt uit de stad Martuny. Zijn moeder staat een groot deel van de dag in de keuken om wat te eten te maken voor hem. Meestal is dat aardappelsoep van de paar aardappels die ze van thuis heeft meegenomen. Voor een ziek kind als Hayk is iedere dag aardappels niet voldoende. Hij wordt er niet beter, maar alleen maar zwakker van.

Kinderen die chemotherapie krijgen hebben minder weerstand en lopen gemakkelijk virusinfecties op, met alle gevolgen van dien. Maar waar moet een moeder van een arm gezin het geld vandaan halen om haar kind gezond voedsel te eten te geven?

Om de ouders van arme zieke kinderen te helpen is per kind ongeveer 6 euro per dag nodig en het eten kan in het ziekenhuis zelf worden klaargemaakt.

Voor de behandeling van kanker is goed en gezond eten een belangrijk onderdeel. Kinderen die chemotherapie krijgen zouden elke dag vers fruit, verse groenten, melkproducten en vlees moeten eten.

Voor € 1.073,— geeft u één patiëntje een half jaar lang dagelijks een gezonde maaltijd, zodat hij de behandeling goed kan doorstaan en alle energie kan richten op het weer gezond worden.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welk kind wij dankzij u hebben kunnen helpen.