De Lori regio was beroemd om zijn naaifabrieken tijdens de Sovjettijd. Ze voorzagen de meerderheid van de bevolking van een permanent inkomen, waardoor het aantal mensen dat in de dorpen woonde veel hoger was. De Sovjet-Unie stortte in en de fabrieken werden gesloten. Veel mensen verlaten hun dorp omdat ze geen baan hebben.

Armenië heeft niet de middelen om deze fabrieken die zijn vernietigd te herstellen. Hier zijn andere middelen en ideeën nodig om mensen van de honger te redden en geld te verdienen. Het is noodzakelijk om de productie te herstellen, maar op een kleinere, efficiëntere manier.

Met dit project willen we de levensomstandigheden verbeteren van kwetsbare gezinnen in de dorpen door banen te creëren voor huisvrouwen die een handicap hebben of vanwege de zorg voor hun kinderen niet elke dag naar het werk kunnen gaan. We willen 50 vrouwen die in Kurtan en Hartagyugh wonen, voorzien van een naaimachine en grondstoffen om zelf producten te naaien, zoals beddengoed en verschillende soorten kleding.

Manyak Sargsyan woont in Hartagyugh. Ze woont alleen met haar twee kinderen. Haar man verliet de familie en ging naar Rusland. Manyak is van beroep kleermaker, ze probeerde een baan te vinden in Vanadzor, maar het was erg moeilijk voor haar om elke dag 45 km te reizen vooral omdat de kinderen nog klein zijn en geen verzorgers hebben. Als ze een naaimachine heeft, kan ze thuiswerken, bestellingen aannemen en geld verdienen.

Voor € 250,– geeft u een vrouw zoals Manyak Sargsyan een naaimachine en 40 meter stof, zodat ze vanuit huis kan werken en geld kan verdienen voor haar gezin.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welk gezin wij dankzij u hebben kunnen helpen.