Gor woont met zijn familie in het dorp Arevshat, een dorp in de gemeente Artashat in de provincie Ararat; 22km van de hoofdstad Yerevan. Het klimaat is er droog en van mei tot en met oktober kan het er erg heet zijn. Landbouw is niet eenvoudig mede door de hete wind die er waait en schaarste aan irrigatie. De landbouw die er is bestaat uit boomgaarden en wijngaarden. De bevolking houdt zich bezig met name bezig met tuinbouw en landbouw. Het aantal arme gezinnen in het dorp is 20% van de bevolking. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Gor is 7 jaar en het tweede kind in het gezin. Hij is actief, levendig en slim. Hij kan goed leren en hij zit in de tweede klas. Gor is een harde werker; hij helpt zijn vader met het verzamelen van gras in de tuin en hij helpt zijn moeder met het huishouden. Wanneer zijn vader niet thuis vindt hij  het leuk om naar de winkel te gaan; hij is vooral verantwoordelijk voor het kopen van brood in de winkel. Hij is dol op zijn kleine broertje Arman en hij speelt graag met hem. Als ze met z’n drieën spelen kan zijn moeder het huishouden doen.

Vader Onik is 37 jaar en moeder Aida is 30 jaar. Beiden zijn geboren en getogen in Arevshat en samen zijn ze een gezin begonnen en hebben drie kinderen gekregen. Anna; 9 jaar, Gor; 7 jaar en Arman; nog een baby. Onik heeft net als de meeste mannen in het dorp geen vaste baan. Hij denkt met veel plezier terug aan de jaren van zijn militaire dienstplicht; in 2016. Daarna heeft hij als arbeider in de limonade fabriek gewerkt waar hij een gemiddeld salaris verdiende. Tegenwoordig werkt hij in de landbouw, hij helpt met de oogst en op het stukje grond bij hun huis; dat van zijn vader is verbouwt hij gras en na de oogst verkoopt hij dit. Ze hebben geen vee, maar wel acht kippen die de moeder van Aida aan het gezin heeft gegeven. Soms wordt Onik geholpen door zijn familie die in het buitenland woont. Soms sturen ze kleding en proberen het gezin te helpen waar ze kunnen. Onik ontvangt een dagelijks salaris van 5,000 AMD/ € 11,60. Hij werkt ongeveer 20 dagen per maand en heeft een maandelijks inkomen van 100,000 AMD / € 232,-. Moeder Aida is huisvrouw en zorgt voor het huishouden en de kinderen. De meeste tijd besteed ze aan haar jongste kind Arman. Om een bijdrage te leveren aan het inkomen droogt ze in de zomer fruit dat ze probeert te verkopen of te ruilen. Het gezin krijgt een uitkering van 36,000 AMD / € 83, 50. Aida heeft migraine en veel last van hoofdpijn,. Om deze hoofdpijn te verlichten neemt ze zware pijnstillers. Van de drie kinderen is Anna de oudste, dan komt Gor; die nieuwsgierig en hardwerkend is. Kleine Arman is geliefd bij alle gezinsleden en wordt door iedereen verzorgt en omringd met liefde.

Het gezin Tigranyan woont in het huis van de vader van Onik. Het huis heeft vier kamers, een keuken en nutsvoorzieningen. Het huis is niet gerenoveerd, alleen het dak is gerepareerd van het geld dat ze van de staat hebben ontvangen toen Arman werd geboren. Een deel van de meubels in het huis hebben ze van familie gekregen.

Het gezin Tigranyan heeft hulp nodig en u kunt dit doen door sponsor te worden van Gor.

We zijn van plan om Gor Tigranyan op te nemen in he project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Zus Anna heeft een sponsorouder gevonden.