Artur woont met zijn familie in de stad Tumanyan gelegen in de Armeense noordelijke provincie Lori. Tumanyan ligt 150 km van de hoofdstad Yerevan en de tot de Tumanyan gemeenschap behoren naast Tumanyan ook dorpen als Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karinj, Atan Dsegh en Chkalov. Er wonen ongeveer 7000 mensen in de gemeenschap Tumanyan en 64% leeft onder sociaal onzekere omstandigheden. De bevolking houdt zich vooral bezig met landbouw en veeteelt. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Artur is 12 jaar en de enige jongen in het gezin. Hij zit in de zesde klas van de basisschool van Tumanyan. Artur gaat graag naar school en hij houdt van de vakken natuurkunde en het vak Armeens. Naast school gaat hij naar dhol lessen. Hij vindt het spelen van de dhol heel erg leuk en hij heeft besloten om dolspeler te worden. De dhol die hij bespeelt is oud, maar hij klaagt niet en gaat erg voorzichtig met zijn dhol om zodat deze niet slechter wordt. Hij gaat samen met zijn zussen naar school en samen komen ze ook weer naar huis. Wanneer hij uit school komt rust hij een beetje uit en maakt dan zijn huiswerk voor de volgende dag. Hij heeft een speciale plek in het gezin en Artur is de grote broer van zijn drie zussen.

Het gezin Rasoyan bestaat uit zes leden; de ouders en vier minderjarige kinderen. ze hebben ook nog een volwassen getrouwde dochter die niet meer thuis woont. Moeder Anik is 47 jaar en samen met vader Davit; 41 jaar hebben ze vier kinderen geekregen; 1 zoon en 3 dochters. Hun oudste dochter Suzanne is 20 jaar en ze is getrouwd. Ze woont in Yerevan met de familie van haar man. Anik is huisvrouw en zorgt voor de kinderen. Ze heeft geen betaalde baan. Vader Davit is een aantal maanden geleden naar het buitenland gegaan om daar te werken. Het is moeilijk om voor een gezin met opgroeiende kinderen te zorgen zonder vast inkomen. Tijdens het bezoek waren de kinderen in het huis van hun oom. Hier verblijven ze wanneer het koud is omdat hun eigen huis in zeer slechte staat is en het moeilijk te verwarmen is. De kinderen en moeder Anik hebben ons ook hun eigen huis laten zien. Ondanks hun slechte omstandigheden klagen ze niet en hopen dat hun situatie op een dag beter zal zijn.

In het gezin groeien vier kinderen op; Artur van 12 jaar. Zusje Anna, 10 jaar zit in de vijfde klas en ze wil in de toekomst ontwerper worden. Zusje Khanum is 9 jaar en zij zit in de vierde klas. Wiskunde is haar lievelingsvak en ze wil graag kapster worden. Khanum heeft problemen met haar nieren. Hiervoor krijgt ze medicijnen en haar moeder hoopt dat ze zal herstellen. De jongste dochter in het gezin is Mary. Zij is 4 jaar en brengt haar dagen thuis bij haar moeder door. De kinderen zijn erg hecht met elkaar.

Het gezin Rasoyan leeft onder zeer extreme slechte sociale omstandigheden. Het inkomen bestaat uit een familie uitkering van 44,000 AMD / € 106,-. Dit is te weinig om goed in de behoeften van het gezin te kunnen voorzien. Het is moeilijk om te zorgen voor voldoende kleren, schoolspullen, huishoudelijke middelen, hygiënische items en voedsel. Het gezin kan elke vorm van steun gebruiken. Het huis is bouwvallig. Bedden en huishoudelijke middelen zijn op. Dit gezin kan elke vorm van hulp gebruiken.

We zijn van plan om Artur Rasoyan op te nemen in he project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Zusjes Anna, Khanum en Mary hebben inmiddels een sponsorouder gevonden.