Argishti woont in het dorp Alashkert, in de regio Armavir. Het dorp ligt ongeveer 37 km van de hoofdstad Yerevan. Er zijn bijna geen banen in het dorp. De grond is redelijk vruchtbaar en het klimaat is geschikt. De belangrijkste bezigheid van de dorpelingen is daarom landbouw, tuinbouw en veeteelt. Er is ook veel armoede onder de bewoners en velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Argishti is het middelste kind van het gezin en hij is 5 jaar. Argishti gaat naar de kleuterschool, maar hij was thuis op het moment van ons bezoek, omdat hij waterpokken had. Hoewel hij ziek was, was hij niet verdrietig en hij kwam niet te dicht bij zijn broers, zodat ze niet besmet zouden raken. Argishti gaat in september 2024 naar school en kijkt uit naar die dag. In zijn vrije tijd traint hij graag en in de toekomst droomt hij ervan voetballer te worden.

Het gezin Azatyan bestaat uit 5 leden; ouders en 3 minderjarige kinderen. De vader van het gezin, Arabo, is 30 jaar oud. Hij heeft geen vaste baan, maar hij houdt zich bezig met de landbouw om geld te verdienen. Dit werk is echter seizoensgebonden. Omdat de landbouw fysiek zwaar werk is, heeft hij regelmatig last van rugpijn en zwellingen in zijn benen, maar hij is hier niet voor op controle geweest. De moeder van het gezin, Varduhi is 28 jaar. Varduhi is huisvrouw en ze zorgt voornamelijk voor de kinderen. Met de hulp  van haar man cultiveert ze een klein stuk land vlakbij hun huis, ze verbouwen groenten en druiven voor eigen gebruik. Ze hebben ook 15 kippen waar ze samen voor zorgen.

In het gezin Azatyan groeien drie kinderen op. Sevada is 7 jaar en de oudste in het gezin. Sevada zit in de tweede klas van de school in Alashkert. Hij gaat graag naar school en leert gemiddeld. Zijn favoriete vakken zijn wiskunde, techniek, schaken en beeldende kunst. Tijdens de lessen speelt hij graag schaak met zijn klasgenoten. Zijn favoriete bezigheid is sport, vooral voetbal. Hij droomt ervan om naar voetbal te gaan en in de toekomst een bekende voetballer te worden. In zijn vrije tijd speelt hij graag met zijn broertjes in de tuin of helpt hij zijn vader met verschillende klusjes. Argishti is het middelste kind van het gezin en hij is 5 jaar. Hayk is 1 jaar en hij is het jongste kind in het gezin. Hij is de grootste vreugde van de gezinsleden. Hij is een heel kalm, glimlachend en sociaal kind. Alle kinderen zijn gezond.

Het gezin leeft in sociaal slechte omstandigheden. Het huis is van een familielid en ze hebben niet eens een registratie. Ze ontvangen geen uitkering omdat ze geen woningregistratie hebben, maar ze zijn hun familielid erg dankbaar dat ze zonder registratie, zelfs in slechte omstandigheden, een plek hebben om te wonen en een dak boven hun hoofd hebben. De belangrijkste bron van inkomen voor het gezin is het maandelijkse bedrag dat de staat aan baby Hayk geeft, namelijk 30.000 AMD / € 72,-. Dit bedrag zullen ze ontvangen totdat Hayk 2 jaar is. Met dit lage inkomen vindt het gezin het moeilijk om in hun behoeften te voorzien; ze zijn niet in staat om te voorzien in de behoeften van de kinderen aan kinderkleding, schoolbenodigdheden, maar ook aan huishoudelijke artikelen, hygiëneartikelen en voedselvoorraden.

We zijn van plan om Argishti Azatyan op te nemen in het project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Ook voor de broers Sevada en Argishti gaan we op zoek naar een sponsor.