Veel ouderen in Armenië leven in moeilijke omstandigheden. Ze hebben hun hele leven hard gewerkt en hebben veel zorgen op hun oude dag. Mensenkinderen biedt daarom de mogelijkheid om maandelijks een oudere te ondersteunen.

Met een klein bedrag – slechts € 30,- per maand – biedt u uw oudere een betere oude dag met goede voeding, kleding, verzorgingsproducten en medische zorg. Door de maandelijkse steun helpt u uw oudere die zich grote zorgen maakt hoe rond te komen. Met uw steun geeft u uw oudere een welverdiende oude dag.

Lees hier de uitgangspunten Ouderensponsoring – informatie voor donateurs

Effectieve hulp

Lage overhead

Hulp aan de allerarmste ouderen

Goedkoop

Tamara Harutyunyan

Mevrouw Tamara Harutyunyan is 75 jaar en heeft een operatie ondergaan omdat ze darmkanker  heeft. Na de operatie heeft ze een beroerte gehad waardoor ze nu niet meer kan spreken en heel slecht kan bewegen. Ze is bedlegerig en wordt verzorgt door een verpleegkundige en familie. Haar kleinzoon Artur woont bij haar.

Lees meer

Taguhi Sardjyan

Mevrouw Taguhi (spreek uit als Takoehi) Sardjyan is 72 jaar en na de ontploffing in de haven van Beiroet vorig jaar is ze naar Yerevan verhuisd. Hier woont ook haar zus. Mevrouw Taguhi is van Armeense afkomst, maar is in Syrië geboren. Ze houdt van lezen, breien, wandelen en koken. Ze is met slechts 1 set kleding vanuit Libanon gekomen.

Lees meer

Karlen Khachatryan

Meneer Karlen Khachatryan is 66 jaar en getrouwd met mevrouw Knarik. Meneer Karlen is gehandicapt, zijn been is geamputeerd. Ook heeft hij een beroerte gehad en een hartoperatie ondergaan. Zijn vrouw Knarik werkt en zorgt voor een inkomen. Dit is zo laag dat ze met moeite de huur van hun huis kunnen betalen. Meneer Karlen brengt zijn dagen thuis door.

Lees meer

Gyulfinaz Kirazyan

Mevrouw Gyulfinaz Kirazyan is 67 jaar en weduwe. In haar huwelijk heeft ze drie kinderen gekregen; haar zoon woont met zijn gezin bij haar in huis. Mevrouw Gyulfinaz heeft last van trombose, neurose en hoge bloeddruk en gebruikt hiervoor medicijnen. Ze houdt van koken, bloemen kweken, tijd doorbrengen met haar kleinkinderen en in de Bijbel lezen.

Lees meer

Anahit Nalbandyan

Mevrouw Anahit Nalbandyan is 66 jaar en woont samen met haar 44-jarige dochter. Ze is al 44 jaar weduwe. Op de dag dat haar dochter werd geboren stierf haar man. Mevrouw Anahit heeft artrose waardoor ze veel pijn heeft. Geld voor een operatie is er niet. Het huis waar ze in wonen verkeerd in slechte staat, waardoor het altijd koud en tochtig is.

Lees meer

Juliëtta Vardanyan

Mevrouw Juliëtta Vardanyan is 65 jaar en weduwe. Ze heeft een werkzaam leven achter de rug. Ze is psychisch niet in orde en neemt hiervoor dagelijks medicijnen in. Het is belangrijk voor mevrouw Juliëtta dat ze dagelijks bezigheden heeft en dat ze sociale contacten heeft. Ze woont zelfstandig een leeft van een ziekte uitkering.

Lees meer