Mevrouw Taguhi Sardjyan (spreek uit als Takoehi) woont in Yerevan, de hoofdstad van de Armeense  Republiek, en met meer dan een miljoen inwoners is het ook de grootste stad van het land. Yerevan ligt in het 300 km2 grote dal van de Ararat, en is één van de oudste steden ter wereld (het werd gebouwd in 782 voor Christus). De stad is nu het economische, politieke, culturele en wetenschappelijke hart van Armenië, maar ondanks dat alles zijn er ook veel arme ouderen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Mevrouw Taguhi  is 72 jaar en woont sinds kort in Armenië. Ze komt uit Libanon; tijdens de ontploffing van vorig jaar in de haven van Beiroet is haar woning vernield. Mevrouw Taguhi is uit haar woning gevlucht toen ze de ontploffing hoorde. Eenmaal buiten heeft ze samen met de andere bewoners in de buurt staan toekijken hoe alle gebouwen in elkaar storten. Ze is al haar spullen, haar meubels en haar kleding kwijtgeraakt. Tot voor kort verbleef ze in Libanon bij vrienden en familie, maar onlangs besloot ze om naar Armenië te verhuizen.

Mevrouw Taguhi is van Armeense afkomst maar ze is in Syrië geboren. In 1979 is ze getrouwd met een Armeniër uit Libanon waarna ze zelf ook naar Libanon is verhuisd. Samen met haar man heeft ze gewerkt en voor haar levensonderhoud gezorgd. Haar man heeft voornamelijk als redacteur bij een Armeense krant gewerkt. Mevrouw Taguhi heeft als schoonmaakster, verkoopster en kokkin gewerkt. Haar man is in 2004 overleden. Tijdens het huwelijk zijn geen er geen kinderen geboren. In het verleden is ze een peer keer in Armenië geweest en ze heeft altijd wel de wens gehad om ooit eens voor een vast verblijf naar Armenië te komen.

Als mevrouw Taguhi langer in Libanon zou wonen, zou ze daar een eenzaam lijden en dakloos zijn. Gelukkig woont hier in Armenië een zus van mevrouw Taguhi. Met de hulp van haar zus heeft mevrouw Taguhi een huurhuis gevonden. Het is een ingerichte garage in één van de wijken van Yerevan. De inrichting van het huis is goed en er zijn ook sanitaire faciliteiten. Maar mevrouw Taguhi weet niet hoe ze voor de rest moet zorgen. Ze heeft een eenmalige financiële ondersteuning van vluchtelingenhulp gekregen. Ze heeft ook een verblijfsvergunning aangevraagd waardoor ze in aanmerking kan komen voor een pensioen. Deze zaken zijn nog niet geregeld en daarom heeft ze tot dan dringend behoefte aan kleding, voedsel, hygiënespullen, een warm deken en medicijnen. Ze heeft een hartprobleem en ze draagt een apparaat voor haar hart. Ze gebruikt dagelijks medicijnen. Per maand heeft ze ongeveer 100 USD nodig voor haar medicijnen.

Mevrouw Taguhi  is vanuit Libanon met slechts 1 set kleding gekomen. Haar hobby’s zijn lezen, breien, boodschappen doen, wandelen en koken. Behalve hulpgoederen heeft ze ook behoefte aan begeleiding en ondersteuning.

We zijn van plan om mevrouw Taguhi Sardjyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren.