Mevrouw Susanna Hakobyan woont in Tumanyan, een stad in de stedelijke gemeentelijke gemeenschap in de Lori provincie van Armenië. Tumanyan ligt op 149 km ten noorden van de hoofdstad Yerevan en 38 km ten noorden van de provinciale centrum Vanadzor. De bevolking van de stad is voornamelijk betrokken bij de landbouw en veeteelt. Er zijn veel arme ouderen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Mevrouw Susanna Hakobyan is 63 jaar en woont samen met haar man Sargis Khechoyan. Hij is 70 jaar. Mevrouw Susanna heeft een moeilijk leven. Samen hebben ze een zoon en een dochter gekregen. Helaas is hun zoon Artur in 2016 op 40-jarige leeftijd overleden aan longkanker. Zoon Artur was getrouwd en heeft een dochter. Zijn dochter woont nu met haar moeder in Tumanyan, maar bezoekt haar opa en oma zelden. Mevrouw Susanna en meneer Sargis klagen niet omdat ze begrijpen dat dit gezinnetje nauwelijks voor zichzelf kan zorgen. Dochter Anna was ook getrouwd en woonde met haar familie in Rusland. Haar man is gestorven aan leverkanker en Anna zorgt alleen voor haar gezin.

Mevrouw Susanna heeft veel gezondheidsproblemen, maar ze is meer verdrietig om het feit dat ze eenzaam zijn zonder kinderen en kleinkinderen. Mevrouw Susanna krijgt een arbeidsongeschiktheidsuitkering van 32.000 drams / 64,- Euro haar man Sargis heeft een ouderdomspensioen van 35.000 drams / 70,- Euro. Mevrouw Susanna is een paar maanden geleden gevallen en ze heeft haar bekken gebroken. Hieraan is ze geopereerd en ze is nu aan het herstellen. Ze heeft medicatie nodig tegen de pijn, ze heeft een hoge bloeddruk en diabetes. Mevrouw Susanna brengt haar dagen thuis door en leest veel in de Bijbel. Vlakbij hun huis hebben ze een stukje grond, maar vanwege gezondheidsproblemen lukt het haar niet om de grond te bewerken. Ze kan wel voor de bloemen zorgen. Ons bezoek heeft haar kracht en energie gegeven en mevrouw Susanna begon aan haar favoriete bezigheid: het verzorgen van de bloemen. Meneer Sargis heeft drie keer een beroerte gehad, maar hij probeert zijn gezin te helpen en houdt kippen. Als hij de mogelijkheid had zou hij meer kippen willen houden, maar het pensioen en de uitkering die ze krijgen zijn nauwelijks genoeg om de medicijnen te betalen.

We zijn van plan om mevrouw Susanna Hakobyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren. Ook voor haar man Sargis gaan we op zoek naar een sponsor.