Meneer Sergey Asiryan woont in het dorp Aygut gelegen in de provincie Gegharkunik, gelegen ten noorden van het Sevanmeer. Het nabijgelegen dorp Chapkut behoort ook tot de gemeenschap van Aygut. Het dorp telt ongeveer 855 inwoners, van wie de meerderheid sociaal onzeker is. Er is slechts één school. Het dorp, gelegen in het grootste bos van de regio, valt op door zijn rijke natuur. De belangrijkste bezigheden van de dorpelingen zijn veeteelt, veldwerk en tuinieren. Er zijn ook veel arme ouderen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Meneer Sergey Asiryan is 90 jaar en woont sinds 1988 in het dorp Aygut. Hij is geboren en getogen in een klein dorp dat tegenwoordig in Azerbeidzjaan ligt. Ze zijn destijds geëvacueerd. Bij het verhuizen hebben ze alleen een paar koffers met zich mee kunnen nemen. Die koffers zijn er nog wel en zijn de stille getuigen van die tijden. Zoveel heeft hij gezien en beleefd.

Al 67 jaar deelt hij zijn vreugde en verdriet met zijn vrouw Elitsjka. Ze hebben 6 kinderen: 4 zoons en 2 dochters. Drie van de kinderen wonen nu niet in Armenië. De kinderen die wel in Armenië wonen, hebben zelf al kleinkinderen. Meneer Sergey en mevrouw Elitsjka hebben 6 kinderen, 13 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen. Een paar van de kleinkinderen wonen in het dorp in de buurt en komen van tijd tot tijd op bezoek. Ze verzorgen dan de tuin en ruimen het huis op.

Meneer Sergey is heel trots op elke bloem of struik die zij hebben geplant. Hij laat ons het zoete fruit proeven, de mooie tuin bezichtigen en dan het schone en nette huis, de oude kasten en koffers. Op één van de koffers staat tot op de dag van vandaag de huwelijksfoto van het echtpaar. Helaas zijn ze niet meer gezond. Fysiek zwaar werk vindt meneer Sergey te vermoeiend. Soms zit hij samen met zijn vrouw voor het huis en wacht op iemand die op de deur zal kloppen. De deur van het huis is altijd open. Meneer Sergey neemt altijd medicijnen en pijnstillers in. Soms brengen de kleinkinderen de nodige medicijnen, soms geeft hij geld aan de buurman om medicijnen te halen van de apotheek die zowel hij als zijn vrouw nodig hebben. Het grootste deel van hun pensioenen die samen 49000 dram / € 110,-  Euro bedragen, wordt gebruikt voor de nodige medicijnen.

We zijn van plan om meneer Sergey Asiryan  in het project seniorsponsoring in te schrijven nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt hij voedingspakketten, krijgt hij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt hij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat hij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Hij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren. Zijn vrouw Elitsjka Asiryan heeft een sponsorouder gevonden.