Moldavië is het armste land van Europa. Er zijn veel gebroken gezinnen, vaak met kinderen die aan hun lot worden overgelaten. Vooral op het platteland zoekt men vanwege de hopeloze en uitzichtloze situatie vaak de vergetelheid in alcohol of drugs. Als gevolg daarvan wordt de armoede alleen maar groter en ontstaan er in de gezinnen veel problemen.

In 2003 besloot de kerk in Rybinitskii alcohol- en drugsverslaafden te gaan helpen. Een paar broeders gingen de stad in Ciniseuti in en nodigden mensen die hulp nodig hadden uit om naar de kerk te komen. De hele gemeente bad voor deze mensen en gaf ze alle mogelijk hulp, onder meer voedsel en kleding.

In 2005 werd ook aan vrouwelijke verslaafden hulp geboden en een jaar later werd het centrum in Ciniseuti een officieel kerkelijk rehabilitatiecentrum geopend.

Verslaafden uit heel Moldavië komen hier naartoe voor hulp en tot nu toe zijn er al 750 mensen behandeld. Er is een vast dagelijks programma in het centrum, met nadruk op de geestelijke ontwikkeling van de bewoners. ’s Zondags gaan alle mensen in het centrum om 10.00 uur naar de kerkdienst in de stad Rybitsna.

De levens van veel mannen en vrouwen zijn hierdoor veranderd.

Voor deze gemeente wordt het echter iedere maand steeds moeilijker om de eindjes  aan elkaar te knopen. Wilt u het mogelijk maken dat deze gemeente hun werk kan voortzetten om mensen te helpen in het afkicken van hun verslaving , ze een kans te bieden om een nieuw leven te beginnen samen met God, en terug te keren naar hun gezinnen en naar de maatschappij?

Voor € 727,– maakt u het mogelijk dat iemand het gehele programma van zes maanden kan volgen.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien wie wij dankzij u hebben kunnen helpen.