Moldavië blijft een van de armste landen van Europa. Armoede, werkloosheid, zorgen over de toekomst van kinderen en corruptie blijven reële problemen waarmee het Moldavische volk dagelijks wordt geconfronteerd. De mensen hebben vaak hulp nodig, zowel materieel als spiritueel en emotioneel.

De plaatselijke evangelische kerk uit het dorp Lozova heeft hulp geboden aan mensen in het naburige dorp Vorniceni. Vier jaar geleden werd midden in het dorp een pand gekocht en vonden er verschillende activiteiten plaats zoals Engelse les voor kinderen, jeugdbijeenkomsten en elke zondagmiddag is er een kerkdienst.

Door corona moest een deel van de activiteiten worden stopgezet. Maar op dit moment is er 3 dagen per week een naschoolse opvang voor kinderen, kerkdienst op zondag, tienerbijeenkomsten, etc.

Nicolai en Carolina zijn een jong christelijk echtpaar dat begon met het helpen stichten van de kerk in Vorniceni en het vergroten van het aantal activiteiten voor mensen uit het dorp, kinderen, jongeren enz. Het belangrijkste doel van alle activiteiten is om het Evangelie in woord en daad te delen.

Om ervoor te zorgen dat dit echtpaar zich kan concentreren op de bediening en hun tijd kan investeren in het contact met mensen uit het dorp, wil de kerk hen graag wat financiële steun bieden, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hoe ze hun voedsel, huishouden en andere uitgaven zullen betalen, enz.

Voor € 2.250,– helpt u de kerk in Vorniceni en dit christelijke echtpaar om hun evangelisatie werk een jaar lang te kunnen voorzetten.