Landbouw is een belangrijke bezigheid en inkomstenbron voor veel Armeense gezinnen die op het platteland wonen. Maar vanwege de armoede hebben veel gezinnen moeite om te kunnen starten met de landbouw, want je moet zaden, meststoffen, brandstof en dergelijke aan kunnen schaffen.

Met dit project willen we 18 geselecteerde gezinnen uit Geghasar gaan helpen met het verbouwen van Lijnzaad. 

Lijnzaad en de olie die daaruit wordt gewonnen, staan al sinds de oudheid bekend om hun gunstige eigenschappen. Ze bevatten mineralen en antioxidanten die antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben.

Het vlasvezel van de lijnzaad is een milieuvriendelijke stof, absorberen vocht goed en drogen snel, verzamelen geen elektrische ladingen, houden het lichaam koel in de hitte en warm in de kou omdat het vlas “ademt”.

We gaan families helpen met de werkzaamheden omtrent zaaien en oogsten (inclusief zaden en meststoffen).  Dit is nodig omdat de gronden al meer dan 30 jaar niet meer gecultiveerd zijn.

Een van de gezinnen is de familie Ghukasyan dat bestaat uit 8 leden. Overgrootmoeder Kima (79), Opa Arshaluys (55) is blind aan een oog. Oma Silva (50) lijdt aan psychische problemen. Vardan (30) is dagloner en heeft geen vaste baan, Anahit (24) is huisvrouw en zorgt voor hun 3 minderjarige kinderen. Arshaluys (5), Alik (3) en Vahe (2). 

Voor Vardan is het cultiveren van hun 1 ha land een geweldige kans om deel te nemen dit landbouwproject en een inkomen te verdienen in hetzelfde jaar.

Voor € 732,– geeft u een arm gezin zoals de familie Ghukasyan de benodigde zaden en mestmiddelen en een kans op een betere toekomst.