Kirants is een grensdorp, 168 km van Yerevan, en van 1990 tot 1994 tijdens de oorlog in Artsakh zijn er 14 mensen in het dorp omgekomen. De Armeense verdedigingslinie en de Azerbeidzjaanse linies liggen maar 300 m van het dorp af.

In Kirants wonen 102 gezinnen, die voornamelijk leven van fruitbomen en veeteelt. Nagenoeg alle gezinnen in het dorp zijn arm. Opvallend is dat, ondanks de armoede, niemand uit het dorp vertrekt. De gezinnen willen er niet weg, ze willen werken en zelf hun problemen oplossen.

Meruzhan Aghasaryan (34), zijn vrouw Alla (32) en hun drie kinderen zijn een van de gezinnen die voor dit project geselecteerd zijn. Meruzhan en Alvina zijn beiden werkloos. Hun huis hebben ze zelf gebouwd maar het is door geldgebrek niet af. Het gezin woont nog steeds op de betonnen vloer en er is geen toilet of warm water.

Met dit project ligt de focus op het bouwen van kweekkassen, omdat het klimaat in deze regio er heel gunstig voor is. We gaan eenvoudige kweekkassen opzetten, met een metalen frame op een betonnen ondergrond. De kas heeft twee deuren, twee ramen en druppelirrigatie. Het frame is bedekt met een dubbele laag speciale folie. Er worden twee pompen geïnstalleerd die lucht tussen de twee lagen blazen, waardoor een buffer wordt gecreëerd die de kas beter beschermt tegen hitte.

Een landbouwkundige zal de gezinnen hierbij gaan helpen, en ze 12 keer in de 3 maanden bezoeken. Hij zal de mensen leren hoe ze het kweken moeten aanpakken en hen begeleiden tot aan de eerste oogst.

Voor € 3.927,–  geeft u een arm gezin een groentekas en een eigen toekomst.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welk gezin wij dankzij u hebben kunnen helpen.