Arme gezinnen met kinderen in afgelegen bergdorpen in de grensgebieden hebben vaak al grote moeite om alle monden te voeden, vooral als er geen werk is of als één van de ouders ziek of gehandicapt is. Ze hebben al helemaal geen geld om medicijnen of een EHBO doos kopen, als er al een apotheek in het dorp of in de buurt is waar ze die zouden kunnen krijgen.

In het dorpje Chinari in het uiterste noordoosten van Armenië bleek bij navraag zelfs in het gehele dorp geen enkele thermometer en geen enkel verband of ontsmettingsmiddel te vinden. Zelfs de dorpsschool heeft geen EHBO doos.

Bij (brand)wonden bijvoorbeeld is ontsmettingsmiddel en steriel verband nodig, maar moeder Hasmik Hovakimyan (36) die in het dorp woont, vertelt dat als één van haar vijf kinderen een verwonding oploopt, ze oude kleren (die niet steriel zijn) kapot moet scheuren om als verband te gebruiken, en dat ze niets anders heeft dan water om de wond mee schoon te maken.

Met dit project willen we 500 arme gezinnen zoals dat van Hasmik een EHBO pakket geven met daarin de basisbehoeften: een thermometer, jodium, verband, pleisters en wat medicijnen, zodat verwondingen meteen behandeld kunnen worden en erger kan worden voorkomen.

Daarnaast zal er in deze dorpen door kinderarts Marina Ghukasyan ook voorlichting worden gegeven wat betreft hygiëne, verwondingen, infecties en de juiste behandeling en medicatie.

Voor € 1.042,– geeft u 20 kwetsbare gezinnen een EHBO-pakket en helpt u mee problemen met hun gezondheid te voorkomen.