Op 15 oktober 2010 werd de Albanese evangelische voorganger Dritan Prroj doodgeschoten vanwege bloedwraak. In 2005 vermoordde een oom van Prroj iemand van een andere familie. De getroffen familie heeft, volgens ongeschreven regels in het noorden van Albanië, het recht iemand uit de familie van de dader om het leven te brengen. Uiteindelijk werd Dritan toch vermoord door een 17 jarige jongen, zoon van de bloed eisende familie.

6.

Elona, de weduwe van Dritan, heeft het plan opgevat om een documentaire over haar man te maken met als bedoeling de Albanezen op te roepen te stoppen met bloedwraak. In de documentaire staat de christelijke boodschap van vergeving en verzoening centraal.

Daarnaast heeft Elona Prroj een eigen stichting die strijdt vóór het leven en tegen de dood door bloedwraak .Deze stichting heeft een centrum ingericht dat praktische hulp gaat bieden aan kinderen van geïsoleerde families die leven onder de dreiging van bloedwraak. De beste manier om invloed te hebben op het leven van deze kinderen is door het aanbieden van onderwijs, een veilige en rustige omgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen, plezier kunnen hebben en veilig  kunnen spelen.

Mensenkinderen participeert voor een belangrijk deel in dit project omdat wij geloven in vergeving en verzoening in plaats van wraak en vergelding. Het uiteindelijke doel is de keten van bloedwraak te doorbreken.

U kunt ons daarbij helpen!

Voor € 6.555,– helpt u mee om een jaar lang deze kinderen op te vangen. De kinderen worden van huis en uit hun isolement gehaald, ontvangen 3 dagen per week scholing, krijgen hulp bij hun huiswerk, krijgen Bijbelverhalen te horen, leren om zichzelf te ontwikkelen.