Mensenkinderen werkt in Albanië samen met de christelijke organisatie Sh.K.B.Sh. Zij verzorgen pastorale hulp en activiteiten in 17 gevangenissen over het hele land, en ze hebben 9 geestelijk verzorgers (wij noemen ze kapelaans vanwege de internationale klank) in dienst en deze zijn ieder afzonderlijk nauw verbonden met hun ‘eigen gevangenis’.

Voor elke gevangene – zeker in Albanië – geldt dat ze vrijwel geen contact meer hebben met de buitenwereld. De wereld van een gevangene wordt heel klein met voornamelijk communicatie met medegevangenen die proberen te overleven. Normaal, gezond advies is vaak niet voorhanden.

Er is nu voor de Albanese gevangenen een eigen agenda gemaakt. Daarin staan tips hoe ze kunnen omgaan met zaken als omgaan met boosheid, omgaan met autoriteit, kijken naar- en leren- van je leven tot zover, hoe plan je je toekomst, waarom is je familie belangrijk etc. Bijbelse teksten en adviezen zijn op een vriendelijke manier verwerkt zodat niet- en anders- gelovigen niet onmiddellijk het boek dichtslaan.

Met het verstrekken van een persoonlijke agenda – Mijn Agenda – willen we een bijdrage leveren aan elke individuele gevangene om het leven en de problematiek in de gevangenis het hoofd te kunnen bieden, juiste keuzes te kunnen maken, en positief naar de huidige situatie en de toekomst te kunnen kijken.

Door alle teksten heen willen we de gelegenheid bieden dat mensen de Bijbel leren waarderen en God kunnen kennen. Er zijn ruim 2.000 agenda’s nodig.

Voor € 1.558,– maakt u het printen en de verspreiding van ruim 2.000 agenda’s mogelijk via de gevangenis kapelaans en bieden we geestelijke én praktische ondersteuning.

Helpt u mee?