Mevrouw Rima Karapetyan woont in de hoofdstad Yerevan; één van de oudste steden in het westen van Armenië. Yerevan heeft gebouwen uit verschillende perioden en culturen. Ongeveer 60% van de bevolking van Armenië woont in de hoofdstad. Yerevan is prachtig met zijn gebouwen en bezienswaardigheden en heel mooi in de ogen van buitenlandse toeristen.  Er zijn ook veel arme ouderen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

De 82-jarige mevrouw Rima Karapetyan is een alleenstaande bejaarde vrouw. Ze woont sinds 1964 op de vierde verdieping van dit huis in Yerevan. Daarvoor woonde ze in het huis van haar vader in het dorp Dzoragyugh in de provincie Gegharkunik, op 141 km afstand van Yerevan. Het huis werd door de staat afgebroken omdat het in een noodsituatie verkeerde en het huidige appartement werd als compensatie gegeven. Mevrouw Rima trouwde in 1963 en samen hebben ze vier kinderen gekregen. Ze woonde daar met haar man Suren tot 1977, 14 jaar lang. Wegens problemen zijn ze gescheiden.

Mevrouw Rima heeft veel meegemaakt in haar leven. Het eerste kind overleed in 1966 op 2-jarige leeftijd door bloedingen; hij had aangeboren afwijkingen. Haar zoon Robert stierf in 2003 op 33-jarige leeftijd in Rusland. Hij ging aan het werk en onbekende mensen hebben hem vermoord. Tot nu toe weet mevrouw Rima de reden hiervan niet. De oudste van de dochters, Romen, is 56 jaar en woont sinds 1993 met haar gezin in Rusland. De jongste dochter, Narine, is 49 jaar oud en woont met haar man in het Kayaran-district van Yerevan. Ze hebben geen kinderen.

Mevrouw Rima woont alleen. De dochters Romen en Narine hebben soms telefonisch contact met elkaar over hun moeder. Zij kunnen hun moeder niet helpen omdat ze zelf nauwelijks kunnen overleven. Narine en haar man hebben veel gezondheidsproblemen; door een kwaadaardige tumor zijn de vrouwelijke organen van Narine verwijderd . Hierdoor kon ze geen kinderen krijgen. Daarnaast heeft ze migraine;  de bloedvaten van de hersenen zijn vernauwd, waardoor ze vaak ondraaglijke hoofdpijn heeft. Haar man heeft diabetes, hij voelt zich vaak slecht en kan niet werken. Door al deze problemen kunnen ze mevrouw Rima niet helpen. Soms bezoeken ze haar, helpen haar met het huishouden en zorgen voor haar als ze naar bed gaat.

Mevrouw Rima heeft gezondheidsproblemen. Ze heeft problemen met haar nieren, waardoor haar benen opzwellen, en ze heeft ook gewrichtspijn. In 2021 was ze met het coronavirus besmet, waardoor haar gezondheidsproblemen nog erger werden. Ze onderging een behandeling van 6 maanden, zoals voorgeschreven door een arts. Mevrouw Rima werd begeleid door haar dochter Narine, maar ze is nog niet helemaal hersteld. Ze eet speciaal voedsel als rijst en aardappelen. Mevrouw Rima is gepensioneerd en haar maandelijks pensioen is 50.000 AMD / € 121,- . De maandelijkse kosten voor medicijnen zijn 15.000 AMD / € 36,-. In de winter betaalt ze 20.000 AMD / € 48,- voor nutsvoorzieningen, aangezien zij het huis verwarmt met een kachel en elektriciteit wordt veel gebruikt. In de zomer bedragen de energierekeningen 10.000 AMD / € 24,-.

Mevrouw Rima Karapetyan is 82 jaar en woont op de vierde verdieping in een éénkamerappartement. Haar huis is erg oud en slecht onderhouden. Met haar liefde voor planeten probeert ze haar huis wat vrolijker te maken.

Het gebouw waar mevrouw Rima woont is onder voorbehoud voor de sloop. De staat van het huis is hetzelfde gebleven, vele jaren geleden is het bad gerenoveerd. De kranen zijn oud en het water druppelt. De muren van de kamer hebben grote scheuren, wat erop wijst dat het gebouw zich in een zeer slechte staat bevindt. Het huis heeft 1 kamer. De eetkamer en de keuken zijn samen. De deuren en ramen zijn oud, de wind en regen komen door de gaten naar binnen. De kachel is oud, hij werkt niet goed en het meubilair is oud. De vulling van de bank en de fauteuil kwamen naar buiten en mevrouw Rima bedekte ze met een paar dekens zodat ze kon zitten. Ze heeft een grote liefde voor planten en bloemen, ze had er een paar in huis waar ze met liefde voor zorgt. Het is moeilijk voor haar om naar de winkel te gaan, want naar de 4e verdieping gaan doet veel pijn in de benen.

Mevrouw Rima heeft voedsel en hygiëneproducten nodig omdat haar pensioen niet genoeg is om boodschappen te doen. Beste sponsor, mevrouw Rima heeft uw steun hard nodig, want zelfs voedselhulp zal voldoende zijn om een ​​kleine besparing te realiseren voor haar behandelingen en medicijnen.

We zijn van plan om mevrouw Rima Karapetyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren.