Mevrouw Evelina Arakelyan woont in het dorp Dsegh. Dsegh ligt in de gemeente Tumanyan, in de provincie Lori. De gemeente Tumanyan is een woonplaatsencomplex. De stad Tumanyan, de dorpen Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karindzj zijn opgenomen in het complex, en nu ook de dorpen Dsegh en Chkalov. Dsegh heeft 2162 inwoners en het dorp ligt op 1250-1300m hoogte boven de zeespiegel. Er zijn in dit gebied meerdere waardevolle bezienswaardigheden, zoals kloosters, kerken en de bekendste is het huismuseum van de dichter van alle Armenen: Hovhannes Tumanyan. Hoe mooi het dorp Dsegh ook is en hoeveel bezienswaardigheden er ook zijn, toch zijn hier ook veel alleenstaande senioren die hulpeloos leven.

Mevrouw Evelina is 66 jaar. Haar ouders zijn lange tijd geleden overleden. In het gezin waren 6 kinderen, 2 jongens en 4 meiden. Nu is mevrouw Evelina samen met haar zus nog over. De zus van mevrouw Evelina is 85 jaar en zij kan mevrouw Evelina wegens haar hoge leeftijd niet meer bezoeken. Haar zus heeft 2 zonen die gezondheidsproblemen hebben en zij kunnen ook niet voor hun tante Evelina zorgen.  Mevrouw Evelina heeft vele jaren in een schoenenfabriek gewerkt. Wegens gezondheidsproblemen kan ze nu niet meer werken. Haar inkomen bestaat uit een pensioen van 34,500 Drams / 82,- Euro en een sociale uitkering van 18,000 Drams / 43,- Euro. Mevrouw Evelina brengt haar dagen thuis door, ze bakt brood en ze maakt haar huis schoon. Het huis waar ze in woont is van haar vader geweest en verkeert in slechte staat. Het dak is half open en de muren van het huis zijn gescheurd. Mevrouw Evelina klaagt niet, daarentegen dankt ze God dat ze nog mobiel is en dat ze nog voor zichzelf kan zorgen en elke dag brood kan bakken. Ook al komt het voor dat ze honger heeft omdat haar pensioen en uitkering niet voldoende zijn om in al haar behoeften te voorzien.

Mevrouw Evelina Arakelyan heeft aandacht en ondersteuning van een ieder van ons nodig. Op dit moment heeft zij behoefte aan allerlei soorten ondersteuning, zij het voedsel, kleding, huishoudelijke goederen, brandhout of medicijnen. We hopen en geloven dat mevrouw Evelina niet alleen zal zijn in deze moeilijke fase van zijn leven.

We zijn van plan om mevrouw Evelina Arakelyan in het project seniorsponsoring in te schrijven nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren.