Mevrouw Armik woont in de hoofdstad Yerevan, één van de oudste steden in het westen van Armenië. Yerevan heeft gebouwen uit verschillende perioden en culturen. Ongeveer 60% van de bevolking van Armenië woont in Yerevan. Yerevan is prachtig met zijn gebouwen en bezienswaardigheden en is heel mooi in de ogen van buitenlandse toeristen. Er zijn ook veel arme ouderen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Mevrouw Armik is onlangs 70 jaar geworden en ze is afkomstig uit Dashkesan, in Azerbaijan. In 1972 is ze naar Yerevan gekomen om te studeren. Ze studeerde tot 1974 aan de Electronic Technical College in Yerevan. Na haar studie is ze gaan werken bij Mergelyan Scientific Research Institute of Mathematical Machines in Yerevan.

In 1992 is mevrouw Armik getrouwd met Grigory. Door vroeggeboorte heeft ze haar tweeling verloren waarna haar man is weggegaan. Mevrouw Armik heeft altijd gezondheidsproblemen gehad diabetes, ziekte aan de klieren en daardoor wordt ze gezien als een gehandicapte in de derde groep. Ze gelooft dat haar gezondheidsproblemen ook hebben bijgedragen aan het verlies van haar kinderen. Ze heeft geprobeerd om haar leven weer vorm te geven,  maar heeft nooit meer vertrouwen in mannen gekregen en is altijd alleen gebleven. 

Mevrouw Armik werkt niet; ze leeft van haar pensieoen en uitkering; totaal 65,000 AMD / € 156,-. Ze houdt ervan om boeken te lezen, met name boeken over kruiden omdat ze kruiden gebruikt voor haar aandoeningen, als aanvulling op medicijnen. Door het ouder worden heeft ze ook problemen met de bloedruk en haar ogen; staar. Met haar linkeroog kan ze nauwelijks nog zien en op advies van de dokter draagt ze een bril. Er staat een operatie aan de ogen in de planning en nu gebruikt ze oogdruppels die 2,500 AMD / € 6,- kosten. De kosten voor de andere medicijnen die ze gebruikt bedragen 1,500 AMD / € 3,60. Voor haar dibetes ontvangt ze medicijnen van de polikliniek die kosteloos zijn, maar ze koopt bloedsuiker strips die maandelijks 6,500 AMD /  € 15,60 kosten. De medicijnen voor de bloeddruk kosten 1970 AMD /  € 4,75. Ze ontvangt 50% korting op al haar aankopen.

Mevrouw Armik woont in een kamer van 14m2 die ze van het instituut waar ze werkte heeft gekregen in de tijd dat ze nog werkte. Ze heeft geen keuken, ze kookt de maaltijden in de kamer, de badkamer deelt ze en de toilet deelt ze met haar buren. Om niet altijd alleen te zijn neemt mevrouw Armik deel aan “Association for Health and Care of the Elderly”; een sociale, zorg dagbestedingscentrum. Ze neemt hier elke dag aan deel, behalve op zaterdag en zondag. Deze morgens voor ouderen begint met psychologische ondersteuning en daarna gaan ze breien, naaien, tekenen, geheugen spelletjes spelen als schaken; iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt. Op vrijdag wordt er een excursie georganiseerd. Tijdens het koffie uurtje praten en discussiëren ze met elkaar over verschillende onderwerpen zoals het laatste nieuws in de wereld. Deze mensen hebben steun nodig, aandacht, warmte en een luisterend oor. Ze leven in de onzekerheid van morgen, maar dit wordt anders wanneer ze de warmte voelen en zien van iemand die aan hen denkt. 

We zijn van plan om mevrouw Armik Balasanyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren.