Mevrouw Anna Melqonyan woont in de stad Vanadzor in de Lori regio. Vanadzor is de derde stad van Armenië. Het is de hoofdstad van de noordelijke provincie Lori en heeft een inwoneraantal van ongeveer 94.000 mensen. Vanadzor staat bekend als één van de mooiste steden van Armenië. De stad wordt gedomineerd door een grote chemische fabriek. Er zijn echter ook veel eenzame ouderen te vinden die een beroep doen op Mensenkinderen.

Mevrouw Anna Melqonyan is 66 jaar en zijn is getrouwd met meneer Loris Telemak Magtaghyan; 66 jaar. Ze wonen op de tweede verdieping van een gebouw met vijf verdiepingen. Het appartement heeft één kamer, waar ze slapen, eten, zitten en hun leven leven. Ze zijn al 30 jaar getrouwd, maar hebben geen kinderen gekregen, Meneer Loris en mevrouw Anna zijn opgeleide mensen, ze hebben een hogere opleiding genoten. Beide zijn ze afgestudeerd aan Yerevan Polytechnische Instituut. Mevrouw Anna was bouwkundig engineer en meneer Loris was lichttechnicus. Ze werken al tien jaar niet meer. Beide zijn ze derdegraads gehandicapt. De nier van mevrouw Anna is in 2000 verwijderd en ze heeft problemen met haar bloeddruk. Meneer Loris heeft twee keer een beroerte gehad en heeft twee operaties gehad: de eerste wegens een hernia en de tweede wegens verklevingen. Een derde operatie is nodig, maar er moet eerst nog onderzoek plaatsvinden. Hij kan niet werken. Toen meneer Loris een beroerte kreeg kon hij moeilijk spreken. Mevrouw Anna deed oefeningen met hem om hem de letters beter te laten uitspreken.

Het maandelijkse inkomen van het echtpaar bestaat uit een ouderdomspensioen en een pensioen dat ze krijgen wegens hun handicap. Samen is dat 100,000 AMD / € 240,- per maand. 70% van het inkomen besteden ze aan medicijnen, medicijnen voor de bloeddruk en voor de nieren. Het echtpaar is erg optimistisch, blij, humoristisch, ze houden van elkaar, ze zijn belezen en ze danken God voor alles.

Mevrouw Anna Melqonyan heeft de hulp van een ieder van ons nodig. Zij kan alle vormen van hulp gebruiken als voedsel, kleding, huishoudelijke middelen en medicijnen. Een wasmachine is ook nodig want de wasmachine die ze nu hebben is erg oud en werkt slecht. We hopen en geloven dat mevrouw Anna iemand naast zich krijgt in deze moeilijke fase in haar leven.

We zijn van plan om mevrouw Anna Melqonyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren. Voor haar man Loris Magtaghyan hebben we een sponsor gevonden.