De familie Kirakosyan woont in Geghakert. Het dorp ligt in de provincie Armavir die aan de hoofdstad grenst. Geghakert is een middelgroot dorp en heeft 2800 bewoners. De voornaamste inkomstenbron van de bewoners is landbouw. Geghakert is er heel bekend om en er wordt hier veel gedaan aan aardbeienteelt. Het zonnige klimaat is een groot voordeel en de oogst is altijd lekker. Eens per jaar of zelfs twee per jaar worden de aardbeien geoogst. Vanuit het dorp is de berg Ararat goed te bezichtigen. Het uitzicht is magnifiek. Geghakert heeft een school, een medisch centrum, een cultuurhuis, een kleuterschool en een sportschool.

Narek is 6 jaar en zit al op school. Hij vindt het leuk om naar school te gaan en heeft enthousiast zijn schoolboeken laten zien. Hij leert nu schrijven en lezen. Op school hoort hij elke dag een interessant verhaal. Narek deed tot nu toe zijn best thuis, hij deed alle schoolopdrachten en nu de school weer open is, probeert hij om weer goede cijfers te krijgen. Als Narek goede cijfers krijgt, dan zijn zijn ouders heel blij.

Dit gezin leeft zoals bijna alle andere gezinnen in het dorp van de akkerbouw. De vader heet Hamlet en hij is 34 jaar. De moeder heet Anghela, zij is 33 jaar. Ze kweken aardbeien en aardappels. Moeder is vooral ook bezig met de verzorging van de twee kinderen. Dit gezin had vroeger geen eigen woning, ze hadden alleen een stuk land. Nu is dit probleem opgelost.

De liefdadigheidsorganisatie Fuller heeft een huis met kamers en een keuken gebouwd op dit stuk land. Het huis is niet helemaal ingericht, maar het belangrijkste, namelijk water en verwarming hebben ze wel. De familie is erg blij met het huis, maar ze moeten wel gedurende 20 jaar de kosten van de bouwmaterialen terugbetalen. Maandelijks betalen de ouders een vast bedrag van 20.000 dram. Een groot deel van het inkomen wordt hieraan besteed.

Er groeien twee kinderen op in het gezin Kirakosyan. Narek is 6 jaar oud en gaat naar school. Op school haalt hij goede prestaties. Hij vindt het leuk om naar school te gaan. Zowel de leraren als zijn ouders zijn tevreden over hem. Zijn zusje Angelina is 3 jaar oud. Ze spreekt pas sinds kort. Ze speelt heel graag met poppetjes.

Het gezin Kirakosyan heeft geen stabiel inkomen omdat het inkomen seizoenafhankelijk is. Dankzij akkerbouw hebben ze twee keer per jaar oogst. Een deel daarvan gebruiken ze voor eigen consumptie en een ander deel verkopen ze. Hiervoor moeten ze dan meestal ook mest kopen en betalen voor irrigatiewater. Dan moeten de kinderen natuurlijk ook nog van voedsel en kleding worden voorzien. Alles bij elkaar is het inkomen niet genoeg voor het gezin.

We zijn van plan om Narek Kirakosyan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.