Moldavië is het armste land van Europa met een zeer hoge werkeloosheid vooral in de dorpen en toch groeit de kerk er. Veel mensen, vooral op het platteland, ontvangen het Goede Nieuws over Gods Zoon met enthousiasme en ontdekken wat het is om een relatie met Hem te hebben.

Er is echter een groot tekort aan Bijbels. In Moldavië hebben veel mensen nog steeds geen eigen Bijbel, of soms alleen maar een Nieuw Testament. De Orthodoxe Kerk in Moldavië rekent 25 euro voor een bijbel. Voor veel gezinnen is dit onbetaalbaar waardoor het moeilijk voor hun wordt om in contact te komen met het levende woord van God.

Jaarlijks worden dankzij Mensenkinderen vele gezinnen  bezocht tijdens het uitdelen van voedselpakketten of het organiseren van evangelisatie bijeenkomsten. Een unieke kans om dan aan ieder gezin een familiebijbel en of een kinderbijbel te geven.  Hiervoor zijn veel bijbels nodig.

Onder het communistische regime werd het cyrillische schrift gebruikt op de scholen. Dat betekent dat iedereen boven de 40 met dit schrift werd opgevoed. Velen van hen kunnen Russisch lezen, maar hebben liever een Bijbel in het Roemeens, maar dan wel in het cyrillische schrift. De generatie daarna heeft liever de Roemeense Bijbel.

Afbeelding1In sommige delen van Moldavië wordt echter hoofdzakelijk Russisch gesproken en daar vragen de mensen dan weer om een Russische Bijbel. Met dit project willen we in totaal bijna 5.000 Bijbels aanschaffen in het Russisch. Een Bijbel kost € 4,35 per stuk.

Onze droom is dat iedereen in Moldavië, maar vooral alle christenen, een eigen Bijbel in zijn eigen taal kan bezitten.

Voor € 652,– helpt u mee met de aanschaf van 150 Bijbels in het Russisch.