Mevrouw Manyak Kharatyan woont in het dorp Dsegh. Dsegh ligt in de gemeente Tumanyan, in de provincie Lori. De gemeente Tumanyan is een woonplaatsencomplex. De stad Tumanyan, de dorpen Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karindzj zijn opgenomen in het complex, en nu ook de dorpen Dsegh en Chkalov. Dsegh heeft 2162 inwoners en het dorp ligt op 1250-1300m hoogte boven de zeespiegel. Er zijn in dit gebied meerdere waardevolle bezienswaardigheden, zoals kloosters, kerken en de bekendste is het huismuseum van de dichter van alle Armenen: Hovhannes Tumanyan. Hoe mooi het dorp Dsegh ook is en hoeveel bezienswaardigheden er ook zijn, toch zijn hier ook veel alleenstaande senioren die hulpeloos leven.

Mevrouw Manyak Kharatyan is 61 jaar en woont al lange tijd alleen. Haar vader is al 26 jaar geleden overleden en haar moeder is 12 jaar geleden overleden. Mevrouw Manyak heeft een broer en een zus. Half lachend, half serieus vertelt ze dat ze hun gezichten bijna is vergeten omdat ze elkaar vele jaren niet hebben bezocht. Mevrouw Manyak is tweedegraads gehandicapt, ze heeft problemen aan haar voeten en valt vaak tijdens het lopen. Ze verlaat haar huis niet en komt alleen buiten op haar balkon. Haar buren kopen brood vaar mevrouw Manyak.

Mevrouw Manyak vertelt dat God haar enige vriend is en ze brengt haar dagen door met het lezen in de Bijbel. Mevrouw Manyak leeft van een pensioen van 32,000 AMD / 78,- Euro en een subsidie van 18,000 AMD / 44,- Euro. Mevrouw Manyak heeft geleerd om alleen te zijn, maar ze was wel erg blij met ons bezoek. Ze mist het contact met mensen toch wel, laten we daarom naast mevrouw Manyak gaan staan.

We zijn van plan om mevrouw Manyak Kharatyan in het project seniorsponsoring in te schrijven, nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren.