De familie Petrosyan woont in Artashar. Het dorp ligt op 40 km afstand van de hoofdstad Yerevan. Er zijn geen culturele of sportcentra, geen kleuterschool en geen productiebedrijven. Er is maar één middelbare school en de gemeente, die werkgelegenheid in het dorp creëren. Het enige middel van bestaan voor de dorpelingen is veeteelt en landbouw. Er wonen ook Yezidi-families in Artashar, die volledig geïntegreerd zijn in het dorpsleven.

Dit mooie en lachende meisje  is Lusine. Zij  is 4 jaar oud en wordt bijna 5 jaar. Zij is de rechterhand van haar moeder. Zij is heel actief en praat veel. Ze wilde graag gefotografeerd worden. Lusine liet haar huis en tuin zien. Ze wil graag politieagent wil worden.

Lusine is gezond en heeft verder geen gezondheidsproblemen. Zij houdt van tekenen, fietsen en met haar broertje spelen. Ze heeft een goede band met haar broertje. De moeder van Lusine vertelde dat ze niet zo goed eet. Zij let graag goed op hoe de bomen in de tuin worden gekweekt, bewaterd, hoe haar moeder blikken sluit of fruit droogt. Zij vindt het leuk om haar ouders te helpen. Lusine vindt het ook fijn als haar moeder gedichten of verhalen uit de bijbel voorleest.

De familie van Lusine bestaat uit vier personen. Ouders en twee kinderen. Moeder heet Srbuhi en is 24 jaar oud. Ze is op jonge leeftijd getrouwd en heeft geen beroep. Na de geboorte van haar eerste kind heeft  ze een kapperscursus gevolgd om later te kunnen werken en geld te verdienen. Helaas  is er geen vraag hiernaar in het dorp en heeft ze geen werk.  Haar man Davit is 33 jaar oud. Ook hij heeft geen beroep. Hij werkt in de landbouw en zorgt voor de tuin, soms doet hij bouwwerk. In de winter heeft hij geen werk en wordt het erg moeilijk voor het gezin. Het gezin woont in een klein huis met twee kamers. Iedereen in de familie is gezond.

Lusine heeft een broer Zohrab, hij is 1 jaar jonger. Op de foto’s is te zien is dat broer en zus een goede band met elkaar hebben. Ze  spelen en tekenen samen. Zohrab  is 3 jaar oud, hij is ook actief en hij wil tractorchauffeur  worden.

Het gezin Petrosyan woont onder slechte omstandigheden. Ze krijgen geen bijstandsuitkering omdat ze op geen enkel adres geregistreerd zijn. Het huis heeft twee kamers en in de winter verwarmen ze het huis met het houtkachel. De oma en opa helpen hun soms. De tuin heeft kleigrond en de oogst is alleen genoeg voor eigen gebruik. Ze hebben geen badkamer, de kleine kamer in het huis gebruiken ze hiervoor. Om te baden gebruiken ze water dat ze op de houtkachel verwarmen.  Als ze 1 koe hadden, zouden ze zuivelproducten krijgen.

We zijn van plan om Lusine en Zohrab Petrosyan  in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping.