De grote familie Ghazaryan woont in het dorpje Jrvezh in de kotayk-regio, op ongeveer 6 km afstand van de hoofdstad Yerevan. De familie bestaat uit 13 leden; ouders, 10 kinderen, en hun oma.

Liana’s vader, Hrant, is 47 jaar oud, een deelnemer aan de 44-daagse Artsakh-oorlog, werkt als chauffeur en doet ook klein landbouwwerk. Zijn maandinkomen is 120.000 drams, 289 euro. Liana’s moeder, Anna, is 44 jaar oud. Ze is huisvrouw en houdt zich uitsluitend bezig met opvoeding en geestelijke opvoeding van kinderen. De oudste dochter van het gezin Anahit is 24 jaar oud en getrouwd. Ze woont met haar man in zijn ouderlijk huis. Daniel is 23 jaar oud en werkt als bakker. Abel is 22 jaar oud. Momenteel leert hij bakken samen met Daniel. Mnatsakan is 20 jaar en heeft zijn verplichte militaire dienst volbracht. Nu leert hij het beroep van automonteur. Nelly is 15 jaar en gaat nog naar school. In september start ze met het 10e leerjaar. Sirarpi is 10 jaar oud en gaat in september naar het 5e leerjaar. Noah is 8 jaar oud en zal na de zomervakantie naar de 3e klas gaan. Noemij is 6 jaar oud. Hij vertelde ons dat hij dit jaar naar de eerste klas zal gaan. De jongste van het gezin is Emmanuel. Hij is drie maanden oud. Oma Ophelia, de moeder van Anna, woont ook bij het gezin. Ze helpt Anna veel, de kinderen houden veel van haar. Ze is 68 jaar.

Omdat het gezin veel kinderen heeft en de inkomens niet stabiel zijn zoeken ze hulp voor de studiekosten van dochter Liana Ghazaryan.

Na het afronden van de middelbare school dit jaar, deed Liana Ghazaryan, haar best om toe te laten tot de Armeense Staatsuniversiteit voor Economie. Liana is op 15 juni van dit jaar 18 jaar geworden.

Liana verteld: ik hou veel van tellen en plannen. Ik zag altijd hoe mijn broers en mijn vader praatten. Ze bespraken waar en hoe ze het gebakken brood moesten rangschikken om het te verkopen. Het leek me dat het belangrijkste aan het verkopen van brood was dat het lekker was. Maar mijn oudere broer zei dat het heel belangrijk is om een stabiele kennis van verkopen te hebben. En ik begreep dat het precies marketing is in moderne taal, marktwetenschap. Ik deed mijn best, slaagde voor mijn wiskunde- en Engelse taalexamens met hoge cijfers en werd toegelaten tot de afdeling “Marketing per sector” aan de Armeense Staatsuniversiteit voor Economie.

Natuurlijk is het prachtig dat Liana is aangenomen! Het gezin is gelukkig maar het onstabiele inkomen van het gezin is niet genoeg om de opleiding van Liana te betalen, naast transportkosten, boeken, kleding, enz.

Het eerste jaar is het moeilijkst. Als kind van een groot gezin is het mogelijk dat er korting wordt gegeven op het collegegeld van Liana, maar dat zal pas duidelijk zijn vanaf het tweede semester van dit lesjaar en zal dan pas geldig zijn voor het volgende studiejaar. Om deze reden kunnen we nu alleen informatie geven over het collegegeld van het 1e studiejaar.

Liana Ghazaryan studeert aan de Armeense Staatsuniversiteit voor Economie en haar studie zal 4 jaar duren. De kosten voor haar 1e studiejaar bedragen € 1.925,00. Het is eventueel mogelijk het bedrag in termijnen (5x 385,00) te voldoen.

Helpt u mee?