Vahe woont met zijn familie in de stad Tumanyan gelegen in de Armeense noordelijke provincie Lori. Tumanyan ligt 150 km van de hoofdstad Yerevan en de tot de Tumanyan gemeenschap behoren naast Tumanyan ook dorpen als Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karinj, Atan Dsegh en Chkalov. Er wonen ongeveer 7000 mensen in de gemeenschap Tumanyan en 64% leeft onder sociaal onzekere omstandigheden. De bevolking houdt zich vooral bezig met landbouw en veeteelt. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Vahe is 12 jaar en hij zit in de zesde klas op de school in Tumanyan. Hij kan niet heel erg goed leren, maar hij vindt het leuk om Dhol lessen te volgen; een typisch Armeens instrument. Hij kan dit ook erg goed. Hij volgt twee dagen per week Dhol lessen. Deze lessen kosten 2500 AMD / € 6,- per maand, maar zijn moeder vindt deze lessen zo belangrijk dat zij het geld hiervoor apart houdt. Ze wil deze droom niet van Vahe afpakken. Vahe wil een bekende Dhol speler worden.

Vahe is 12 jaar en hij kan goed dhol spelen. Hij vindt dit erg leuk om te doen en hij wil een bekende dhol speler worden. Samen met zijn moeder en opa vormt hij een gezin.

De moeder van Vahe heeft Alvard en zij is 39 jaar. Ze woont samen met haar gehandicapte vader Levon; 61 jaar en haar zoon Vahe. Het huis waarin ze wonen is geen eigendom, het is van de gemeenschap. In 2017 is Alvard gescheiden, haar huwelijk was geen succes. Nu zorgt ze alleen voor haar zoon en haar gehandicapte vader. Meneer Levon is tweedegraads gehandicapt, hij heeft Parkison en wanneer hij zijn medicijnen niet neemt krijgt hij zenuwaanvallen. Alvard is huisvrouw en zorgt voor haar vader en zoon. We kennen Alvard van de zomerkampen en van het programma warme maaltijden waar ze als assistent van de kok werkt. Dit werk heeft hun zorgen een beetje verminderd. Dit is echter seizoensgebonden werk en in de andere maanden heeft ze geen werk omdat er geen andere banen in Tumanyan zijn. Ondanks de sociale problemen die het gezin heeft, zijn ze een hecht gezin en klagen ze nooit. In plaats daarvan bidden ze en verliezen ze de hoop niet dat alles op een dag goed zal komen.

Het belangrijkste inkomen van het gezin Gevorgyan is de familie uitkering van 24,000 AMD / € 58,- en het pensioen van meneer Levon omdat hij tweedegraads gehandicapt is; 34,000 AMD / € 82,-. Het is moeilijk om van dit bedrag te zorgen voor voldoende kleding, huishoudelijke middelen, voedsel en hygiënische artikelen.

We zijn van plan om Vahe Gevorgyan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.