Surik woont met zijn familie in de stad Tumanyan gelegen in de Armeense noordelijke provincie Lori. Tumanyan ligt 150 km van de hoofdstad Yerevan en de tot de Tumanyan gemeenschap behoren naast Tumanyan ook dorpen als Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karinj, Atan Dsegh en Chkalov. Er wonen ongeveer 7000 mensen in de gemeenschap Tumanyan en 64% leeft onder sociaal onzekere omstandigheden. De bevolking houdt zich vooral bezig met landbouw en veeteelt. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Surik is 6 jaar en hij gaat naar de kleuterschool. Hij heeft hier veel vrienden, maar sinds zijn broertje Alen ook naar school gaat spelen ze veel samen. Hij speelt ook graag met zijn zusje.

Dit grote gezin woont met zeven mensen in Tumanyan. Oma Amalya; 71 jaar is de oudste in het gezin. Ze heeft twee beroertes gehad, waardoor ze tweedegraads gehandicapt is. Moeder Hasmik; 31 jaar en vader Roman; 43 jaar zijn zes jaar geleden een gezin begonnen. Samen hebben ze twee zoons en een dochter gekregen. Hasmik is eerder getrouwd geweest met Khachatur en heeft uit dit huwelijk één zoon. Het huwelijk was niet goed en ze zijn gescheiden. Zoon Benik; 11 jaar woont bij het gezin en wordt gezien als een eigen kind. Benik is erg zorgzaam en lief voor zijn gezinsleden. Hasmik is huisvrouw en ze zorgt voor de kinderen. Roman heeft een handicap van de eerste graad. In het leger is hij gewond geraakt en zijn been is geamputeerd. Sindsdien vindt hij het moeilijk om voor zichzelf en zijn gezin te zorgen. Zijn andere been is ook gaan ontsteken en dit been is ook bijna in zijn geheel verwijderd. Hierdoor kan hij niet goed voor zijn gezin zorgen en hij is hierdoor vaak erg van streek. Het is moeilijk om in de behoeften van een groot gezin te voorzien, met name wanneer er twee gehandicapten mensen zijn en vier kleine kinderen. Ze klagen echter nooit en hopen dat er een dag komt dat alles goed zal zijn.

Het oudste kind in het gezin is Benik; 11 jaar. Hij zit in de zesde klas en in zijn vrij tijd voetbalt hij. De training is voor hem gratis omdat zijn trainer weet dat het gezin niet de financiële middelen hiervoor heeft. Na hem komt Surik; hij is 6 jaar. Broertje Alen is vier jaar en de broers spelen graag met elkaar en hun zusje. Aline is het jongste gezinslid, zij  is net 1 jaar geworden. Zij is het lievelingetje in het gezin. Haar broers zorgen goed voor haar. De kinderen hebben geen gezondheidsproblemen.

Het gezin woont onder extreem moeilijke sociale omstandigheden. Het belangrijkste inkomen van het gezin is de uitkering die oma krijgt omdat ze gehandicapt is; 30,000 AMD / € 72,- en de uitkering van Roma omdat hij ook gehandicapt is; 30,000 AMD / € 72,-. Met dit inkomen is het moeilijk om kleding te kopen, huishoudelijke middelen en voldoende voedsel. De kinderen krijgen niet altijd voldoende eten en de staat van het huis is slecht; met name de badkamer. Moeder wast  kleding op de hand omdat ze geen wasmachine heeft. Elke vorm van hulp kunnen ze gebruiken.

We zijn van plan om Surik Khachatryan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Broers Benik en Alen hebben een sponsorouder gevonden.