Akunk is een klein dorpje dat ligt in de provincie Aragatsotn op ongeveer 67 kilometer afstand van de hoofdstad Yerevan. Er wonen ongeveer 145 gezinnen waarvan bijna een derde van hen leeft onder de armoede grens. Er is nauwelijks werkgelegenheid in deze regio en de voornaamste bron van inkomsten is het houden van vee of het verbouwen van gerst en tarwe. Verdere landbouw is nauwelijks mogelijk van wege het extreme klimaat, met vochtige hete zomers en droge koude winters, maar ook vanwege grote delen van ruig en moeilijk begaanbaar terrein.

Samvel is 12 jaar en hij zit in de 7e klas. Hij leert heel goed en hij wil chef-kok worden. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om te lezen. Samvel is een lieve en vrolijke jongen.

De familie Sargsyan is een groot gezin;  Vader Gagik; 41 jaar heeft geen vaste baan. Hij doet verschillende soorten bouwvakkerswerk en hij neemt alles aan wat hij aangeboden krijgt. Zijn salaris is ook niet vast. Mery; 36 jaar is de moeder van het gezin en ze houdt zich bezig met de opvoeding van de kinderen en het huishouden. Broer Lyudvig is 16 jaar en hij heeft de tiende klas afgerond. Hij vindt sporten leuk hij is gek op voetbal. Daarna komt Samvel. Tigran is 10 jaar en hij zit op de basisschool in Akunk waar hij de vijfde klas heeft afgerond. Hij is een slimme en bekwame jongen en hij kan goed leren. Zijn favoriete vak is rekenen. Hij weet nog niet wat hij wil worden, maar één ding is zeker. Wat hij ook wordt, hij zal de beste van iedereen zijn. De jongste in het gezin is zusje Zarina, ze is 2 jaar. Opa en oma wonen ook bij het gezin in. Opa Samvel is 72 jaar en oma Zaron is 66 jaar. Het gezin Sargsyan ontvangt maandelijks een sociale uitkering van 31,600 AMD/€ 76,- van de staat.

We zijn van plan om Samvel Sargsyan in het project childsponsoring in te schrijven nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Broers Lyudvig en Tigran heeft een sponsorouder gevonden.