Het dorp Nor Kharberd ligt in de buurt van de hoofdstad Yerevan. Veel inwoners zijn nakomelingen van Armeniërs die tijdens de genocide in 1915 vanuit het gebied Kharberd (in het huidige Turkije) naar Armenië zijn gevlucht.

Toen ze zich hier vestigden noemden ze hun nieuwe woonplaats weer “Kharberd”. Het dorp is 7,7 km2 groot. Er wonen ongeveer 8500 mensen. De meesten werken in de landbouw. De problemen van het dorp zijn groot. Veel huizen zijn niet aangesloten op drinkwater. De wegen zijn in slechte staat. Veel akkers kunnen niet geïrrigeerd worden en de afzet van landbouwproducten laat veel te wensen over.

Narek is 12 jaar en hij zit in de achtste klas. Zijn lievelingsvak is natuurkunde omdat hij de natuur en het heelal heel interessant vindt. Tijdens natuurkunde leren ze over de natuur, heelal en dieren. Ze ontdekken de geheimen van de heelal. Hij vindt sporten ook heel leuk. Hij zit op voetbal waar hij met veel plezier naartoe gaat. Narek helpt zijn vader met bijna alles. Hij werkt de boomdelen bij en helpt zijn vader bij alle mogelijke klussen in het huis en tuin.

Narek groeit samen met zijn zus en broertje op in het gezin. Moeder Lusine is 34 jaar en zorgt voor de kinderen en het huishouden. Vader Arsen is 36 jaar en hij houdt zicht bezig met grafvoering. In de wintermaanden werkt hij als verkoper op de markt. Zusje Lilia is 10 jaar en ze zit in vierde klas. Ze haalt goede cijfers. Lilia houdt van tekenen en zou graag naar tekenles gaan. Broertje Hovhannes is 6 jaar en hij is in september op de basisschool gestart.

We zijn van plan om Narek Gunchikhin in het project childsponsoring in te schrijven nadat zijn vorige sponsor is overleden. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedselpakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Zusje Lilia heeft intussen een sponsor gevonden.