De familie Ghukasyan woont in Talin, een stad in het westen van Armenië. Talin ligt in de provincie Aragatsotn ongeveer 68 kilometer verwijderd van de hoofdstad Yerevan. In de V-VII eeuwen was Talin het centrum van de Armeense adellijke familie Kamsarakan. Het heeft een populatie van 5.371 mensen. De kathedraal dateert uit de 7de eeuw en is door de Kamsarakan gebouwd. Er wonen veel arme mensen en velen van hen doen een beroep op Mensenkinderen.

Narek is 16 jaar en hij heeft de middelbare school afgerond. Hij gaat naar de “Het educatieve centrum van Informatietechnologie” in Talin waar hij programmering en robotica leert. Hij wil zich specialiseren in het beroep softwareontwikkelaar. Narek zit op schaken. Hij vindt het leuk om in zijn vrije tijd met zijn vrienden verschillende schaak oefeningen te doen. Hij doet mee aan regionale wedstrijden en heeft diploma’s en certificaten.

Vader Andranik is 48 jaar en hij werkt bij de heropende diamantfabriek in de stad Talin. Moeder Haykanush; 41 jaar zorgt voor het huishouden en de kinderen. Er groeien vijf kinderen op in dit gezin; 4 jongens en 1 meisje. Ze is trots dat ze 4 zoons heeft die haar vaderland kunnen beschermen. Haar dag ziet er erg druk uit. Het is natuurlijk vermoeiend om voor 5 mannen in het huis te zorgen. Ze vindt het wel fijn dat ze hulp krijgt van haar dochter Anna; 19 jaar. Anna aan een studie begonnen aan de Medische Academie in Yerevan. Nikolay, de oudste broer van Narek, zal dit jaar zijn school afmaken en wil graag toelatingsexamens voor de Staatsuniversiteit Economie afleggen. Daarna zal hij in verplichte dienst in het leger gaan. Abel; 10 jaar zit in de 5e klas. Abel gaat naar schaaklessen. Hij speelt vaak schaak met zijn broers en vader. Zijn droom is om schaker te worden. Hij houdt ook van voetbal. Hij speelt buiten voetbal met zijn leeftijdgenootjes en praat met hen over hun favoriete voetbalclubs en voetballers. De jongste in het gezin is broertje Monte; hij is 1 jaar en hij brengt zijn dagen thuis bij zijn moeder door.

We zijn van plan om Narek Ghukasyan in het project childsponsoring in te schrijven nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedselpakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Broertje Abel heeft ook een sponsorouder gevonden.