Narek Arakelyan woont met zijn familie in Yerevan. Yerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land. De stad vormt een provincie op zich. Er wonen veel kwetsbare gezinnen die hulp nodig hebben en een beroep doen op Mensenkinderen.

Narek is 13 jaar en hij zit in de zevende klas. Hij doet zijn best op school en zijn lievelingsvak is Armeens. Hij doet met plezier zijn Armeense huiswerk. Hij vindt het ook leuk om Armeense fictie boeken te lezen. Hij zit op atletiek. In zijn vrije tijd tekent hij graag en. hij vindt het vooral leuk om bruidsjurken te ontwerpen. Zijn droom is  om een modeontwerper te worden en om een collectie van luxe kleding te maken.

Narek vormt samen met zijn ouders, broer, zus en zusje een gezin. Moeder Marine is 42 jaar en zij zorgt voor het huishouden en de kinderen. Ze heeft geen werk. Vader Suren is 48 jaar en werkt als monteur bij een autobedrijf. Per maand verdient hij een salaris van 85.000 AMD / € 203,-. Narek heeft ook nog een oudere broer en zus; Artur; 22 jaar en Anna; 20 jaar. Artur heeft geen vaste baan, maar hij werkt als arbeider en verdient een dagloon van ongeveer 50.000 AMD / € 120,-. Per maand. Anna werkt in een winkel als verkoopster en verdient een maandelijks salaris van 70.000 AMD / € 167,-. Sona is 10 jaar en ze zit in de zesde klas. Ze doet goed haar best op school en in haar vrije tijd speelt ze graag met haar vriendinnen. Er werken drie leden van de familie, maar toch is hun maandelijkse inkomsten heel weinig en is het lastig om goed in de behoeften van het gezin te voorzien.

Narek is 13 jaar en hij is op zoek naar een nieuwe sponsor nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Zijn lievelingsvak is Armeens en hij houdt van lezen, tekenen en atletiek.

We zijn van plan om Narek Arakelyan in het project childsponsoring in te schrijven nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Zusje Sona heeft ook een sponsorouder gevonden.