Nare woont met haar familie in Yerevan, de hoofdstad van Armenië. Yerevan is één van de oudste steden in de wereld. De stad ligt in het westen van Armenië en is rijk aan gebouwen en heeft een cultuur die uit verschillende tijdperken stammen. Ongeveer 60% van de bevolking van het land woont in de hoofdstad. Je komt hier veel mooie gebouwen en bezienswaardigheden tegen. De stad is een aantrekkelijke en prominente vakantiebestemming voor toeristen, maar kent ook veel arme gezinnen die daarvoor een beroep op Mensenkinderen doen voor hulp.

Nare is 10 jaar en ze zit in de 5de klas. Ze vindt het leuk om te tekenen en haar lievelingsvak is wiskunde. Ze heeft interesse in piano spelen, dansen, kleding ontwerpen en tekenen. Nare heeft een gezichtsprobleem, ze lijdt aan astigmatise. Het probleem is op 6-jarige leeftijd vastgesteld. Sindsdien draagt ze tijdens lezen en huiswerk maken een bril.   

De ouders van Nare hebben het middelbare onderwijs afgerond. Haar moeder Rima is 39 jaar en werkt sinds 2021 in de naaifabriek “Melante” in de wijk Mush. Ze heeft het naaien van haar moeder geleerd. De naaifabriek ligt in de buurt van haar huis. Ze krijgt een dagloon, 4000 AMD/€ 9,- per dag. Ze werkt 6 dagen in de week en is op zondag thuis en zorgt voor de kinderen. Rima lijdt zelf ook aan astigmatisme en heeft vroeger een bril gedragen. Over het algemeen is ze gezond. De vader van Nare, Rustam is 47 jaar en hij werkt als chauffeur met zijn eigen auto. Hij verdient hiermee een klein inkomen. Maar zijn werk en inkomen zijn niet stabiel en van de staat ontvangt hij maandelijks een sociale uitkering van 34,500 AMD/ € 78,-. Oma Vera is 70 jaar en gepensioneerd. Ze heeft lange jaren in een naaifabriek gewerkt. Nu werkt ze niet meer. Opa Villik is 69 jaar en ook gepensioneerd. Hij heeft suikerziekte waarvoor hij gratis medicijnen van de polikliniek krijgt. 

Nare heeft nog twee zussen. Ze heten Sona en Tamara. Tamara is 14 jaar en ze heeft eindexamen gedaan. Het jongste kind is Sona. Ze is 7 jaar en ze zit in de tweede klas. Ze vindt het leuk om te dansen en te tekenen.

Het inkomen van het gezin is niet voldoende om alle noodzakelijke uitgaven te betalen: voedsel, kleding, medische onderzoeken, cursussen en dergelijke. Het gezin woont op de 15e verdieping van een flat met 16 verdiepingen. Het appartement is  eigendom van het gezin en ligt op 15 km afstand van het centrum van de hoofdstad. De woning heeft twee kamers en is niet levensloopbestendig.

We zijn van plan om Nare Galstyan in het project childsponsoring op te nemen nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Zusje Sona heeft een sponsorouder gevonden.