De familie Mkrtumyan woont in het dorp Karindzj gelegen in de provincie Lori. Het dorp ligt op 164 km van Yerevan vandaan. Het is een mooie natuurplek met ongeveer 600 bewoners, 141 gezinnen waarvan 40% beschouwd wordt sociaal kwetsbaar te zijn. Er wordt weinig aan veeteelt en landbouw gedaan hoewel dat de voornaamste bezigheid van de dorpelingen is. Er is in het dorp een openbare school, een voorschool, een medisch opvangcentrum, een bibliotheek en een postkantoor. Deze instellingen zijn de enige plekken waar iemand een vaste baan kan vinden. Het aantal werknemers is wel laag.

Nare is 5 jaar en ze gaat in het dorp naar de kleuterschool. Ze heeft al veel vrienden gemaakt, maar haar beste vriendin is Sona. Nare was tijdens ons bezoek thuis gebleven van school omdat ze in haar oog gestoken was door een bij. Ze wou in het begin ook niet op de foto, maar toen we haar vertelde dat ze ook met een bijensteek mooi was ging ze graag op de foto. Nare weet nog niet wat ze in de toekomst wil worden. Wanneer ze groot is wil ze een goed persoon zijn en iedereen helpen zo goed als ze kan.

Het gezin Mkrtumyan bestaat uit zes mensen. Oma Larisa; 72 jaar en opa Mayiska; 74 jaar zijn de oudsten in het gezin. Ze wonen samen met het gezin van hun zoon Meruzhan; 44 jaar en zijn vrouw Burastan; 42 jaar en hun twee kinderen. De grootouders zijn gepensioneerd. Oma Larisa heeft gezondheidsproblemen die passen bij haar leeftijd. Ze loopt moeilijk en ze loopt met een stok. Opa houdt zich bezig met veeteelt in de buurt van het huis en ziet dit als zijn baan. Moeder Burastan zorgt voor de kinderen en het huishouden. Vader Meruzhan is pas geleden naar Rusland vertrokken. Tijdens de Artsakh-Azerbaijani oorlog in 2020 deed hij rijdend werk, maar de auto is omgekiept en hij brak zijn arm. Nu heeft hij ijzeren pennen in zijn arm. Het gezin is erg hecht.

Nare is nog maar 5 jaar oud en gaat naar de kleuterschool. Haar allerbeste vriendin is Sona en later als ze groot is wil ze een goed persoon zijn en anderen helpen.

In het gezin Mkrtumyan groeien twee kinderen op. De oudste is Narek; 7 jaar. Hij zit in de tweede klas en doet het gemiddeld op school. Van alle vakken houdt hij het meest van rekenen en later wil hij soldaat worden.  De jongste is Nare; zij is 5 jaar. De kinderen hebben geen gezondheidsproblemen. Broer en zus zijn erg aan elkaar gehecht en kunnen goed met elkaar opschieten.

Het belangrijkste inkomen van het gezin is het pensioen van de grootouders; 72,000 AMD / € 171,-. Ze hebben ook 1 koe, 2 kalfjes en ze verbouwen vlakbij hun huis bonen. Dit is hun bron van inkomsten. Het gezin Mkrtumyan kan elke vorm van steun gebruiken als voedsel, kleding, hygiënische artikelen, brandhout en huishoudelijke middelen.

We zijn van plan om Nare Antonyan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Broer Narek heeft inmiddels een sponsorouder gevonden.