De familie Tamamyan woont in het dorp Aghberk in de provincie Gegharkunik. Het dorp Aghberk ligt in het noordoosten van Armenië op ongeveer 100 km afstand van de hoofdstad Yerevan. Hier wonen veel Armeense gezinnen die ooit tijdens de oorlog als vluchtelingen uit Azerbeidzjaan hierheen zijn gekomen en zich hier hebben gevestigd. Veel gezinnen leven onder slechte leefomstandigheden.

Marine is 6 jaar en ze zit in de eerste klas van de basisschool. Ze heeft besloten om erg goed op school te leren en om een uitstekend rapport te krijgen. Ze droomt ervan om arts te worden. Haar moeder leest de kinderen vaak voor uit de Bijbel. Het is een fijne tijd wanneer mama een verhaal vertelt. Marine is heel lief voor haar kleine broertje.

De vader van Marine heet Arthur en hij is onlangs 30 jaar geworden. Arthur is ondanks zijn gezondheidsproblemen de veehouder van het dorp, waarvoor hij per dag 4000 AMD / € 9,-. Ontvangt. De moeder van Marine heet Lilit en zij is 25 jaar. Zij heeft problemen met haar schildklier, maar hier is ze verder niet op onderzocht. Moeder Lilit heeft geen baan en zij zorgt voor de kinderen en het huishouden.

Marine heeft een jonger broertje; Ilya en hij is 3 jaar. Hij zal binnenkort naar de kleuterschool gaan. Hij heeft nog spraakproblemen. Zijn ouders hopen dat zijn bezoek aan de kleuterschool dit probleem zal verhelpen. Ilya vindt het erg leuk om met zijn zus te spelen en te tekenen.

We zijn van plan om Marine Tamamyan in het project childsponsoring in te schrijven nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Haar broertje Ilya heeft een sponsorouder gevonden.