De familie Melkumyan woont in het dorp Karindzj gelegen in de provincie Lori. Het dorp ligt op 164 km van Yerevan vandaan. Het is een mooie natuurplek met ongeveer 600 bewoners, 141 gezinnen waarvan 40% beschouwd wordt sociaal kwetsbaar te zijn. Er wordt weinig aan veeteelt en landbouw gedaan hoewel dat de voornaamste bezigheid van de dorpelingen is. Er is in het dorp een openbare school, een voorschool, een medisch opvangcentrum, een bibliotheek en een postkantoor. Deze instellingen zijn de enige plekken waar iemand een vaste baan kan vinden. Het aantal werknemers is wel laag.

Marie heeft op 12 januari haar vierde verjaardag gevierd. Deze mooi, klein schoonheid is niet alleen de vreugde van het gezin, maar ook van de buren en voorbijgangers. Ze heeft mooie, grote ogen. Marie gaat naar de kleuterschool en wanneer ze hiervan thuiskomt gaat ze graag naast haar broers en zussen zitten om te kijken hoe zij hun huiswerk maken. Marie droomt ervan een fiets te hebben. Omdat ze de jongste in het gezin is staat ze in het middelpunt van de belangstelling van het gezin.

Het gezin Melkumyan bestaat uit zeven mensen. De ouders Kristine; 39 jaar en Mekhak; 41 jaar hebben vijf kinderen. Het gezin bevindt zich in moeilijke sociale omstandigheden omdat het enige inkomen van het gezin een uitkering is. Dit is niet voldoende om het gezin van te onderhouden. De kinderen gaan vaak hongerig naar bed of gaan niet naar school omdat ze geen kleren hebben. Meestal helpen de buren hun met gebruikte kleding en huishoudelijke middelen. Mekhak heeft gezondheidsproblemen, hij heeft maagzweer en een hoge bloedruk. Hij is naar de dokter geweest en wordt momenteel behandeld. Kristine heeft ook een hoge bloeddruk en de oudste zoon Sandro; 14 jaar heeft visuele problemen. Op dit moment wil de familie niet weten wat het kost om Sandro te laten onderzoeken voor zijn visuele problemen omdat ze hier geen geld voor hebben. De uitkering is nauwelijks genoeg voor de medicijnen van Mekhak. Het huis waarin ze wonen is eigendom van het gezin, maar het is er zo vochtig dat de kinderen vaak ziek zijn. Ondanks dit alles klagen ze nooit en vertrouwen ze er op dat ze op dag uit deze moeilijke sociale situatie zullen ontsnappen.

Er groeien vijf kinderen op in het gezin Melkumyan. De oudste van de kinderen  is Mane; 17 jaar. Ze zit in de 12de klas van de Karindzj Secondary school. In de toekomst wil ze graag chef-kok worden. Na haar komt Siranuysh; 16 jaar. Ze zit in de 11de klas en zij wil in de toekomst kunstenaar worden. Na haar komt broer Sandro; 14 jaar. Hij zit in de 8ste klas. Broer Meruzhan is 13 jaar en zit bij hem in de klas. De jongste in het gezin is Marie. De kinderen zijn allemaal erg verlegen, maar zijn gelukkig gezond. Alleen Sandro heeft visuele problemen.

Dit grote gezin leeft onder zeer slechte omstandigheden. Het huis waarin ze wonen is erg vochtig. Het enige inkomen is de uitkering van 53,000 AMD / € 127,-. Het gezin Melkumyan heeft twee varkens en verbouwt groente in de achtertuin waar ze van leven. Op dit moment heeft het gezin Melkumyan behoefte aan elke gewenste steun: voedsel, kleding, hygiëne producten, brandhout en huishoudelijke artikelen.

We zijn van plan om Marie Melkumyan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping.