Yerevan is de hoofdstad van de Armeense Republiek, en met meer dan een miljoen inwoners is het ook de grootste stad van het land. Yerevan ligt in het 300 km2 grote dal van de Ararat, en is één van de oudste steden ter wereld (het werd gebouwd in 782 voor Christus). De stad is nu het economische, politieke, culturele en wetenschappelijke hart van Armenië, maar ondanks dat alles zijn er ook veel arme gezinnen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Marianna is 8 jaar en de oudste in het gezin. Ze heeft de tweede klas afgerond en in september start ze in de derde klas van de basisschool. Ze helpt haar moeder in het huishouden en ze houdt van tekenen.

Het gezin bestaat uit de ouders en drie kinderen. Ze proberen samen alle moeilijkheden te overwinnen. Vader Tigran is 38 jaar en hij werkt als arbeider. Zijn salaris is ongeveer 90.000 AMD/ € 216,- per maand. Hripsime; 39 jaar, de moeder van de kinderen zorgt voor het huishouden en de kinderen. Marianna is de oudste van de kinderen. Varazdat is 6 jaar en dit jaar rond hij de eerste klas af. Na de zomer zal hij in de tweede klas starten. Het jongste lid van het gezin is Esmeralda; 4 jaar. Ze zit op de kleuterschool en heeft epilepsie.

Het gezin woont in een huurhuis en ze ontvangen een sociale uitkering van 36.000 AMD/ € 86,- per maand en de moeder ontvangt een uitkering van 31.000 AMD/ € 74,-.

We zijn opzoek naar een nieuwe sponsor voor Marianna Zaqaryan omdat haar vorige sponsor is gestopt. Helpt u mee om de maandelijkse hulp met voedingspakketten te kunnen voortzetten. Zij kan dan ook gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Broer Varazdad heeft een sponsorouder gevonden.