Mane woont met haar familie in het dorp Arevshat, een dorp in de gemeente Artashat in de provincie Ararat; 22km van de hoofdstad Yerevan. Het klimaat is er droog en van mei tot en met oktober kan het er erg heet zijn. Landbouw is niet eenvoudig mede door de hete wind die er waait en schaarste aan irrigatie. De landbouw die er is bestaat uit boomgaarden en wijngaarden. De bevolking houdt zich bezig met name bezig met tuinbouw en landbouw. Het aantal arme gezinnen in het dorp is 20% van de bevolking. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Mane is 8 jaar en zij hoopt op 12 april 9 jaar te worden. Ze zit in de derde klas en ze is nieuwsgierig, doet het goed op school en ze luistert graag naar verhalen. In haar vrije tijd speelt ze graag met haar zus en soms helpt ze haar broertje Sargis met zijn huiswerk. Ze vindt het ook leuk om haar moeder te helpen met bijvoorbeeld koken.

Het gezin Ordoyan is in het dorp één van de sociaal achtergestelde gezinnen met veel kinderen. Vader Narek is 32 jaar en moeder Silva is 34 jaar. Samen hebben ze vier kinderen; Lusine, 10 jaar, Mane is 8 jaar, Sargis van 7 en Gevorg; 5 jaar. Dit gezin leeft onder extreem arme en slechte omstandigheden. Narek werkt hard voor zijn gezin, maar het lukt niet om voldoende te voorzien in de behoeften van het gezin. Hij werkt als arbeider en verdient hiermee dagelijks 6,000 AMD / € 14,-. Per maand verdient hij ongeveer 90,000 – 120,000 AMD / € 209,- – € 278,-. Wanneer hij thuis komt van het werk doet hij huishoudelijke taken en bewerkt het land vlakbij hun huis. Hier groeien fruitbomen. Silva zorgt voor het huishouden en de kinderen en kan haar man niet helpen in de tuin. Het oudste kind in het gezin is Lusine, ze zit in de vierde klas en ze houdt van dansen. Ze ging altijd naar gratis danslessen, maar ze is hiermee gestopt omdat ze dit zelf wilde. Lusine is een levendig en eerlijk meisje. Mane is de volgende in het gezin en ze zit in de derde klas. Ze is een intelligent en nieuwsgierig meisje. Het derde kind in het gezin is Sargis. Hij zit in de tweede klas. Gevorg is het jongste kind in het gezin. De ouders van Silva proberen het gezin te ondersteunen waar ze kunnen. Het gezin ontvangt een armoede uitkering van 44,000 AMD / € 102,-. Het huis waarin het gezin woont is van de opa van Narek. Het was een erg modderig huis, maar Narek heeft door de jaren heen met de hulp van familie het huis kunnen verstevigen met stenen. Het huis is 35m2 met slechts één kamer; hierin bevinden zich een slaapkamer en de keuken. In het keukengedeelte staat een kleine houten tafel, een paar stoelen en een TV. De TV is erg oud, maar één van de weinige middelen van vermaak van de kinderen; met name in de wintermaanden. Het huis heeft geen ramen, waardoor er geen licht van buiten naar binnen komt. Narek grijpt elke mogelijkheid aan om het huis te verbeteren en het een beetje groter te maken.

Het gezin Ordoyan heeft elke vorm van steun nodig en u kunt dit doen door sponsor te worden van Mane.

We zijn van plan om Mane Ordoyan op te nemen in he project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Broertje Gevorg heeft een sponsorouder gevonden.