De familie Chlghatyan woont in Artashar. Het dorp ligt op 40 km afstand van de hoofdstad Yerevan. Er zijn geen culturele of sportcentra, geen kleuterschool en geen productiebedrijven. Er is maar één middelbare school en de gemeente, zij zorgen voor banen in het dorp. De dorpelingen leven van de veeteelt en landbouw. Er wonen ook Yezidi-families in Artashar, die volledig geïntegreerd zijn in het dorpsleven

Lilit is 6 jaar oud en ze heeft de eerste klas afgerond. In september start ze in de tweede klas van de basisschool. Lilit vindt het leuk om spelletjes te spelen en haar favoriete kleur is rood. In de toekomst wil ze graag kapper worden.

De familie Chlghatyan bestaat in totaal uit 11 personen. Twee broers met hun gezinnen wonen onder één dak met hun ouders. Deze grote familie woont in het huis van de grootouders van Lilit van vaderskant. De opa van Lilit is de 62-jarige Varuzhan, hij is nog niet met pensioen. Hij bewerkt het land bij hun huis en hij heeft nierproblemen, maar hij gaat hiervoor niet op controle. Oma Venera is 55 jaar oud, ook zij is nog niet met pensioen en bewerkt ook het land. Lilit is samen met haar ouders en broertje Varuzhan. Moeder Lusine is 27 jaar en vader Norayr is 33 jaar. Hij werkt in de landbouw en Lusine zorgt voor het huishouden en de kinderen. Broertje Varuzhan is 4 jaar en hij gaat naar de kleuterschool.

De oom van Lilit is de 35-jarige Nshan. Hij heeft geen vaste baan, maar houdt zich samen met zijn ouders bezig met het boerenbedrijf. Lilits tante heet Knarik, zij is 33 jaar oud en zij zorgt voor de kinderen. Oom Nshan en tante Knarik hebben drie kinderen: de 11-jarige Veronika, de 9-jarige Mari en  de 3-jarige Angelina. Deze grote familie heeft geen vaste baan, ze bewerken allemaal hun land, verbouwen groenten, verkopen deze en bereiden van de oogst ook conserven voor de winter, maar tijdens de wintermaanden hebben ze geen werk. Het gezin ontvangt geen uitkering vanwege onnauwkeurigheden in documenten.

De familie Chlghatyan woont en leeft onder slechte omstandigheden. Ze wonen met 11 personen in één huis en geen van hen heeft betaald werk. Ze hebben een tuin en dit is het levensonderhoud van deze grote familie. Als de oogst goed is, proberen ze die te verkopen. Maar dit is ook seizoensgebonden en levert niet veel geld op. De familie krijgt geen bijstandsuitkering omdat ze problemen hebben met thuisregistratie.

We zijn opzoek naar een nieuwe sponsor voor Lilit Chlghatyan nadat haar vorige sponsor is gestopt. Help mee om de maandelijkse voedingspakketten te kunnen voortzetten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping.