Lidya met haar moeder

Lidya Danielyan woont samen met haar ouders, zusje en broertje in het dorpje Aghberk. Dit ligt in het noordoosten van Armenië, ongeveer 100 km van de hoofdstad Yerevan. Het gebied is bergachtig en door het klimaat nauwelijks geschikt voor akkerbouw. De voornaamste bron van inkomsten is kleinschalige veeteelt.

Lidya is 12 jaar en ze doet het goed op school. Ze zit in de zesde klas. Vorig jaar heeft ze een certificaat op school gekregen voor haar goede prestaties. Ze vindt het leuk om boeken te lezen, gedichtjes te verzinnen en te tekenen. Lidya heeft cerebrale parese sinds haar geboorte. Ze heeft problemen met mobiliteit; haar rechterarm is zwak en gebruikt ze nauwelijks. Ze schrijft en tekent voornamelijk met haar linkerhand. Sinds ze 3 was, hebben haar ouders haar naar verschillende revalidatiecentra gebracht. In Armenië kunnen kinderen als Lidya twee keer per jaar zonder kosten fysiotherapie krijgen. Volgens haar moeder hebben de sessies effect gehad en voelt Lidya nu meer kracht in haar rechterarm en probeert ze het nu vaker te gebruiken.

De vader van Lidya heet Henrik; 39 jaar en hij doet al een paar jaar aan veeteelt en landbouw. Ze hebben nu 3 koeien en telen aardappelen in hun nabije kleine veld. Moeder Meline; 34 jaar doet het huishouden en helpt ook haar man met de landbouwwerkzaamheden. Lidya heeft een zus; Arianna, ze is 7 jaar en ze zit in de eerste klas op de school van het dorp. Ze doet het goed op school en in haar vrije tijd tekent ze en doet ze puzzels. Aren, de jongste broer van Lidya, is 2 jaar. Hij is een actief kind en vindt het erg leuk om met zijn zussen te spelen. Lidya heeft sinds geboorte cerebrale parese, waarvoor het gezin een ziekte-uitkering van 37.000 AMD/ € 87,- ontvangt. Het gezin heeft uw steun hard nodig. Uw steun is een grote bijdrage voor hen. 

We zijn van plan om Lidya Danielyan in het project childsponsoring in te schrijven, nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping.