Karen woont in het dorp Malishka dat op een centrale plaats in de Armeense provincie Vayots Dsor ligt, op ongeveer 7km afstand van de provinciehoofdstad. In dit dorp wonen ongeveer 1750 gezinnen. De bevolking houdt zich vooral bezig met tuinbouw en veeteelt. In het dorp zijn twee middelbare scholen, twee kleuterscholen, een cultureel centrum en een gezondheidscentrum. Vroeger waren er ook fabrieken die werkgelegenheid boden aan de bewoners, maar nadat de fabrieken gestopt zijn met werken, is de meerderheid van de bevolking in het dorp werkloos. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Karen Stepanyan is 7 jaar en hij zit in de tweede klas. Hij doet het goed op school en maakt goede vooruitgang.  Karen gaat graag om met andere kinderen maar van karakter is hij een rustig kind. Hij brengt veel tijd door met zijn vader. Zijn vader vertelt hem interessante verhaaltjes en geeft hem nuttige adviezen. Karen is trots dat hij zo’n vader heeft en droomt ervan om in de toekomst een dappere soldaat te zijn zoals zijn vader.

De vader van het gezin, Gagik, 39 jaar, is van beroep meubelmaker, maar heeft met name als militair gewerkt. In oktober 2020 is hij naar oorlogsgebied vertrokken en hij  is daar verwond geraakt. Op zijn voet is een bom ontploft waardoor hij zijn tenen is kwijtgeraakt. Bovendien is zijn zenuwstelsel beschadigd geraakt. Sindsdien is hij arbeidsongeschikt. Hij loopt met een kruk en is niet in staat om te werken. Toch hoopt Gagik dat hij in de toekomst weer kan gaan werken en nuttig kan zijn voor zijn gezin en voor zijn volk. Terwijl Gagik vroeger voor zijn gezin meubelstukken maakte, maakt hij nu iets lekkers van deeg. De moeder van het gezin, Meri, 35 jaar, zorgt voor het huishouden en de kinderen. Momenteel leeft het gezin van de maandelijkse sociale uitkering van 29.000 dram/ € 66,-.

Behalve Karen groeit in het gezin nog een meisje op: Mane.  Mane is 9 jaar oud en zit in de derde klas. Ze kan goed leren en haalt op school goede resultaten. Mane gaat graag om met mensen, ze glimlacht vaak en ze heeft veel vriendinnetjes. Maar haar meeste tijd brengt ze thuis door met haar gezin. Ze probeert ook om haar moeder te helpen.

Tegenwoordig leeft het gezin Stepanyan van de sociale uitkering. Het inkomen is nauwelijks genoeg om in de basisbehoeften te voorzien. Verder vindt het gezin het moeilijk om kleding en andere noodzakelijke spullen voor de kinderen te kopen, maar samen proberen ze de moeilijkheden te overwinnen.

We zijn van plan om Karen Stepanyan in het project childsponsoring op te nemen nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Zus Mane heeft een sponsorouder gevonden.