Gevorg woont met zijn familie in de stad Tumanyan gelegen in de Armeense noordelijke provincie Lori. Tumanyan ligt 150 km van de hoofdstad Yerevan en de tot de Tumanyan gemeenschap behoren naast Tumanyan ook dorpen als Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karinj, Atan Dsegh en Chkalov. Er wonen ongeveer 7000 mensen in de gemeenschap Tumanyan en 64% leeft onder sociaal onzekere omstandigheden. De bevolking houdt zich vooral bezig met landbouw en veeteelt. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Gevorg Rasoyan is 12 jaar en hij is de oudste in het gezin Rasoyan. Hij zit in de zesde klas van de basisschool in Tumanyan. Hij houdt van het vak Armeense en wiskunde. Het vak Russisch vindt hij moeilijker. In de toekomst wil hij graag tandarts worden. Hij brengt zijn vrije tijd door met het spelen met zijn broers en zus. Hij leest zijn broer ook vaak voor uit de Bijbel.

Het gezin Rasoyan bestaat uit zes leden; ouders en vier minderjarige kinderen. Ze wonen in een bouwvallig gebouw die van de gemeenschap is. Dit is ook het tijdelijke onderkomen van het gezin van zijn oom, oma Svetik; 68 jaar en een tante; 45 jaar. De ouders van Gevorg heten Mamud; 47 jaar en Mayre; 46 jaar. Mayre heeft geen werk en zij zorgt voor de kinderen en het huishouden. Vader Mamud doet van tijd tot tijd werk in de bouw. Mayre heeft problemen met haar galblaas. Ze is hiervoor onderzocht en nu krijgt ze medicijnen. Ze zal opnieuw onderzocht worden nadat de behandeling is afgerond.

Het gezin van de oom van Gevorg bestaat uit vijf leden. Samen 13 mensen die altijd samen zijn, samen eten en de dag samen doorbrengen omdat ze in hetzelfde gebouw wonen, in verschillende kamers. Ondanks de moeilijke sociale situatie van het gezin, zijn ze erg aardig en vriendelijk naar elkaar toe. Het gezin bidt altijd dat er een dag zal komen dat hun sociale situatie zal verbeteren en beter zal worden.

In het gezin groeien vier kinderen op. De oudste is Gevorg, hij is 12 jaar. Daarna komt zusje Sveta, zij is 10 jaar en ze zit in de vierde klas. Ze vindt het vak Engels moeilijk en het Armeens en wiskunde zijn haar lievelingsvakken. Ze wil graag kapster worden. Daarna volgt Gor; hij is 6 jaar. Gor gaat naar de kleuterschool. Toen hij kleiner was is Gor gevallen en hij heeft hierdoor een hersenschudding opgelopen. Als gevolg hiervan is hij erg gespannen en nerveus. Hij heeft ook visuele problemen en hij moet onderzocht worden. Als kwetsbaar gezin, is Gor hiervoor op een wachtlijst geplaatst en hij wacht op een oproep voor het onderzoek. Het jongste gezinslid is Karen, hij is 2 jaar oud. De kinderen brengen hun dagen door, door met elkaar te spelen en met de kinderen van de oom. Ze kunnen allemaal wel een beetje ondeugend zijn, maar ze kunnen goed met elkaar opschieten. De kinderen zijn op Gor na allemaal gezond.

Het gezin Rasoyan leeft onder zeer moeilijke sociale omstandigheden. Het gezin ontvangt een gezinsuitkering van 46,000 AMD / € 105,-. Dit is te weinig om goed in de behoeften van het gezin te kunnen voorzien.

Het is moeilijk om te zorgen voor voldoende kleren, schoolspullen, huishoudelijke middelen, hygiënische items en voedsel. Het gezin kan elke vorm van steun gebruiken. Hoewel het huis geen eigendom is, is het huis bouwvallig. Bedden en huishoudelijke middelen zijn op.

We zijn van plan om Gevorg Rasoyan op te nemen in he project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Ook voor broertje Gor gaan we op zoek naar een sponsor. Zusje Sveta heeft inmiddels een sponsor gevonden.