Gegham Sargsyan woont met zijn familie in het dorp Akunk. Het dorp ligt in de provincie Kotayk, 20 km van de hoofdstad Yerevan. Er wonen ongeveer 2000 mensen in deze gemeenschap en ze houden zich voornamelijk bezig met vee en landbouw. Naarst Armeniërs wonen er ook veel Koerden en Jezidi’s. Er zijn veel sociaal kwetsbare families hier. De familie Sargsyan is één van die kwetsbare families. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Geham is 11 jaar en gaat naar de basisschool. Hij doet de vijfde klas en hij ontwikkelt zich goed. Zijn favoriete vak op rekenen is rekenen. Hij speelt heel goed volleybal en heeft samen met zijn team veel wedstrijden gewonnen. Gegham vindt het leuk om in zijn vrije tijd met zijn vrienden te spelen en te sporten. Hij droomt ervan om een volleybalspeler te worden. Hij wil graag een studie op het Staatsinstituut voor Lichamelijke Cultuur en Sport volgen. Gegham is gezond.

Moeder Narina is 34 jaar en ze heeft geen baan, omdat ze ernstige gezondheidsproblemen heeft (neurose), waardoor ze arbeidsongeschikt is. In 2020 is ze een maand in een “Stress” centrum geweest. Hier heeft ze behandelingen gehad en nu neemt ze hiervoor speciale medicijnen in. De 41-jarige vader Hayk, doet verschillende soorten bouwvakkerswerk. Zijn inkomen is gemiddeld. Gegham heeft nog een oudere broer, Sargis, die 15 jaar oud is. Hij zit in de 9e klas. In zijn vrije tijd speelt hij graag toneel en hij droomt ervan om acteur te worden. Hij is gezond, maar stottert een beetje wanneer hij zenuwachtig is.

Het inkomen van het gezin bestaat uit  het magere salaris van vader. Ze wonen in een eigen cabine/container die in zeer slechte staat verkeerd. Het dak is slecht en een klein deel naast de keuken is apart gehouden en wordt gebruikt als badkamer. De wc is buiten en de buren gebruiken deze ook. Met dit lage inkomen is het moeilijk om voor voedsel, brandhout, hygiënische producten en andere benodigdheden te zorgen.

We zijn van plan om Gegham Sargsyan in het project childsponsoring op te nemen nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.