Eva woont met haar familie in de stad Tumanyan gelegen in de Armeense noordelijke provincie Lori. Tumanyan ligt 150 km van de hoofdstad Yerevan en de tot de Tumanyan gemeenschap behoren naast Tumanyan ook dorpen als Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karinj, Atan Dsegh en Chkalov. Er wonen ongeveer 7000 mensen in de gemeenschap Tumanyan en 64% leeft onder sociaal onzekere omstandigheden. De bevolking houdt zich vooral bezig met landbouw en veeteelt. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Eva is vijf jaar en de jongste dochter in het gezin. Ze brengt haar dagen thuis door bij haar moeder. Ze kijkt naar de thuiskomst van haar zussen uit school uit zodat ze samen kunnen spelen. Ze kijkt er ook naar uit om ook naar school te gaan. Ze is nog jong en ze speelt graag met haar pop, maar wanneer haar zussen thuiskomen uit school pakt ze hun boeken en begint te studeren. Eva wil graag tandarts worden.

Het gezin Rasoyan bestaat uit zes leden: de ouders en vier minderjarige kinderen. Moeder Anush is 33 jaar en vader Rostam is 36 jaar en samen hebben ze vier dochters gekregen. Anush is in verwachting en ze verwacht een zoon. Het huis waarin ze wonen is niet van hunzelf; het is eigendom van de staat. Anush werkt niet, ze zorgt voor de kinderen en het huishouden. Haar man, Rostam doet van tijd tot tijd werk in de bouw. Het is moeilijk om vier en straks vijf kinderen op te voeden, met name wanneer er geen vast inkomen is. Het gezin geeft echter niet op en ze geloven dat het ooit eens goed zal komen. Ondanks hun huidige situatie zien ze uit naar de komst van de baby. De baby zal geluk brengen in het gezin.

Eva met haar zussen

Er groeien vier kinderen op in het gezin Rasoyan. De oudste is Elen; zij is 10 jaar.

Elen houdt van tekenen en ze wil graag artiest worden. In haar vrij tijd schildert ze graag of ze speelt met haar zussen. Ze helpt ook haar moeder wanneer zij hulp nodig heeft. Dan komt Nare, zij is 9 jaar. Nare wil arts worden. Ze weet dat ze goed moet studeren om arts te worden en daarom besteedt ze ook veel aandacht aan haar schoolwerk. Wanneer ze uit school thuiskomt rust ze een beetje uit en maakt haar huiswerk voor de volgende dag. In haar vrije tijd speelt ze graag met haar zusjes en ze helpt haar moeder wanneer dit nodig is. Vervolgens komt Angelina; zij is 7 jaar.

Ze wil graag arts worden. In vergelijking met haar zussen is Angelina erg serieus, ze kijkt ook altijd een beetje angstig. Samen met haar zussen gaat ze naar school en samen komen ze ook weer thuis. De jongste dochter in het gezin is Eva; zij is 5 jaar. Het gezin is erg hecht en ze kijken uit naar de geboorte van hun broertje. Ze maken zelfs al ruzie wie wanneer voor hem mag zorgen. Alle vier de kinderen zijn gelukkig gezond.

Het gezin leeft onder extreem moeilijke omstandigheden. Het inkomen van het gezin bestaat uit een gezinsuitkering van 46,000 dram / € 105,-. Dit bedrag is te laag om voldoende in de behoefte van het gezin te voorzien.

Het is moeilijk om te zorgen voor voldoende kleren, schoolspullen, huishoudelijke middelen, hygiënische items en voedsel. Het gezin kan elke vorm van steun gebruiken.

We zijn van plan om Eva Rasoyan op te nemen in he project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Zussen Angelina, Elen en Nare hebben inmiddels een sponsorouder gevonden.